Manager, leider, leidinggevende.. Drie woorden met dezelfde betekenis. Het gaat om “Iemand die in zijn beroep leiding geeft aan anderen”, een “Persoon met een sturende en begeleidende rol”.

In mijn carrière ben ik diverse managers tegengekomen. Allen gaven ze leiding op hun eigen manier.
De “oldskool” leidinggevende is degene die vooral aan het sturen is. Hij/zij vertelt wat de werknemers moeten doen en zij dienen dit dan op te volgen. Dwang, zonder instemming en het ontbreken van sympathie zijn punten die hierbij voorkomen.
De leidinggevende van nu biedt daarentegen juist vrijheid, begeleidt veel meer en coacht de werknemers om het maximale uit zichzelf te kunnen halen. Instemming en sympathie van de medewerkers is hierbij volledig aanwezig en van dwang is geen sprake.

Belangrijkste eigenschappen van effectief leiderschap
Misschien geef jij zelf wel leiding aan een team of wil jij de stap naar manager (binnenkort) gaan zetten. Bij deze delen we de belangrijkste eigenschappen van effectief leiderschap. Zo word jij de beste leidinggevende!

Standvastige moed, gebaseerd op zelfkennis en kennis van het vak.
Heb zelfvertrouwen en moed. Geen enkele “volger” wil geleidt worden door iemand die niet over deze eigenschappen beschikt.

Zelfbeheersing
Dit is een krachtig voorbeeld voor je “volgers” en zal door de intelligente mensen worden nagestreefd. Zorg dat je controle over jezelf hebt, anders zul je nooit leiding kunnen geven aan een ander.

Een scherp gevoel voor rechtvaardigheid
Geen enkele leider kan het gezag hebben en behouden zonder over een gevoel van eerlijkheid en gerechtigheid te beschikken.

Ondubbelzinnige besluitvaardigheid
Aarzel niet in je besluitvorming. Aarzeling betekent dat je niet zeker bent van je zaak en dit betekent dat je anderen niet succesvol kunt leiden.

Vastomlijnde plannen
Plan je werk en werk aan je plan. Een leidinggevende die gokt, zonder praktische en duidelijke plannen is te vergelijken met een schip zonder roer. Het is een kwestie van tijd voordat hij op de klippen loopt.

De gewoonte om meer te doen dan waar je voor betaald wordt
Als leidinggevende zul je altijd het goede voorbeeld moeten geven en zul je altijd meer moeten doen dan dat je van je “volgers” vraagt.

Een aangename persoonlijkheid
Onverzorgde en onverschillige personen zullen nooit succesvolle leiders worden. Natuurlijk leiderschap dwingt respect af. Volgers zullen een leider nooit respecteren die onvoldoende scoort op het gebied van een aangename persoonlijkheid.

Sympathie en begrip
Heb sympathie voor je “volgers” en toon begrip voor hen als persoon en voor hun problemen.

Oog voor detail
Succesvol leiderschap vraagt om een uitstekend oog voor detail.

De bereidheid om volledige verantwoordelijkheid te nemen
Een succesvolle leider neemt de verantwoordelijkheid voor de fouten en tekortkomingen van zijn “volgers”. Als je de verantwoordelijkheden afschuift, verlies je juist gezag.

Samenwerking
Als succesvolle leidinggevende begrijp jij als geen ander dat samenwerken “the key to success is”.

Deze tips komen uit het boek “Think and Grow Rich”,  geschreven door Napoleon Hill. Dit boek is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. Persoonlijk heb ik er veel aan gehad en daarom deel ik met liefde wat uit dit boek. 😉
Ik hoop dat jij ook iets aan deze tips hebt gehad! Mocht je nog toevoegingen hebben, dan hoor ik dit uiteraard graag! 

Liefs,
Denise