Bij binnenkomst vallen me direct een paar dingen op. Dit vliegveld en dit land is veeeel internationaler en groter dan ik dacht. De rijen bij customs zijn lang! Zoveel mensen die hetzelfde idee hebben: “laten we naar Thailand gaan!”.

Thailand is een boeddhistisch land en hoewel ik weet dat ze geloof erg serieus nemen, had ik nooit verwacht een poster te zien bij customs waarop staat dat op IEDERE uiting van een boeddha een boete staat. Geen tattoos, geen andere uitingen.. Ik bedenk me dat ik maar geen boeddha ga verwerken in mijn ooit toekomstige tattoo sleeve en haal voorzichtig mijn lachende boeddha van mijn tas af. Sorry beste vriend, jij gaat deze dagen in mijn tas doorbrengen.

Nadat de koffers opgehaald zijn en we richting taxi kunnen gaan lopen, valt het me op dat Bangkok toch wel de meest efficiënte oplossing heeft voor taxi’s. Er staan vier automaten waar je je bonnetje kan halen. Het scherm geeft aan hoeveel wachtenden je voor je hebt (in ons geval maar drie) en geeft aan naar welke taxibaan je kunt gaan. Er zijn 70 taxibanen, dus een taxi is zo gepakt!
Héérlijk, geen wachtrijen, geen irritaties, geen mensen die met hun karretjes irritant tegen je benen duwen. Perfect begin!

Dus. Thailand. Ja, daar zijn we dit keer.
Het land van de mooiste stranden, de marktjes waar je hele goedkope spullen kan kopen, het chaotische verkeer, de scooters en fooood waar heel veel kokos in verwerkt wordt! ♥

Land voor de man
De locals noemen Thailand het land voor de man. Alles is hier gericht op mannen. Vrouwen kunnen “zich vermaken op het strand”. De locals gaven zelf aan dat het niet goed is om getrouwde mannen naar Thailand te sturen, want er zal een scheiding volgen. In Thailand zijn simpelweg teveel verleidingen voor een man..

Engelse taal
Thailand is volledig gericht op de toerist; door hen wordt er geld verdiend in het land. Opvallend is dat men héél slecht Engels spreekt. Ik raad het je dan ook aan om altijd op te schrijven waar je heen wilt, zodat je dit aan de tuktukbestuurder of taxi kan laten zien. Houdt er trouwens rekening mee dat je altijd vraagt om met de meter te rijden in taxi’s en het feit dat je standaard wordt opgelicht met de tuktuk’s.

Weekendje Bangkok
Tuurlijk is het niet mogelijk om ALLES wat Bangkok te bieden heeft te zien in één weekend, maar deze highlights zorgen er wel voor dat je een goed beeld krijgt van Bangkok.

Bang Nam Pheung market
We beginnen met een bezoekje aan een markt, de Bang Nam Pheung market. Er werd gezegd dat dit een floating market is; een markt waarbij mensen hun spullen vanuit hun bootjes verkopen.
Zelf heb ik geen bootje gezien. Deze markt bestaat vooral uit kleine kraampjes waar schoenen, kleding, planten en souvenirs worden verkocht. Je hebt hier ook heel veel restaurantjes! Als je exotisch ingesteld bent, dan zou ik het ontbijt in je hotel skippen en hier iets gaan eten.
Ik vond het hier echt fantastisch! De mensen, het eten, de geuren, de hele sfeer.. This is exactly why I love Asia!

img_7881

Wat Saket
Na alles gezien te hebben staat Wat Saket op de planning. Op ongeveer 40 minuten rijden van Bang Nam Pheung ligt deze boeddhistische tempel.
Wat Saket wordt ook wel de Gouden Berg of Phu Khao Thong genoemd en is één van de oudste tempels van Bangkok. Vroeger werd Wat Saket gebruikt als kerkhof. In de 18e eeuw was Wat Saket het crematorium van de stad en het verhaal gaat dat meer dan 60.000 lichamen hier verbrand zijn.
Om de top te bereiken mogen we eerst 300 treden beklimmen, maar het uitzicht dat we dan krijgen.. W A U W!
Voordat je Wat Saket verlaat, vergeet dan niet om negen keer met de gong te slaan. Deze vind je bij de uitgang en negen keer slaan staat gelijk aan geluk.
Bij Wat Saket kan je trouwens makkelijk een tuktuk pakken om je rond te brengen naar het Koninklijke paleis en de andere tempels. Zorg wel dat je goed onderhandelt over de prijs, anders word je afgezet voor het leven. Mocht je lopen niet erg vinden, dan kun je dit ook prima doen. Je bent alleen dan wel veel meer tijd kwijt.

img_7928

Koninklijk paleis
Zoals je misschien wel weet, is de koning van Thailand onlangs overleden. Het land moet nu een jaar lang in rouw zijn; men draagt zwarte kleding of een zwarte strik, de koning wordt overal geëerd en overal hangen zijn foto’s. Zijn 65-jarige zoon zal binnenkort de troon opvolgen. In Thailand mogen ze trouwens alleen koningen hebben, want koninginnen worden hier niet geaccepteerd.
Het paleis van de koning ligt ongeveer 15 minuten rijden van Wat Saket en is echt een bezoek waard. Het is zo mooi, zo kleurrijk!
Ik moet toegeven dat ik het Koninklijke paleis echter alleen van buiten heb gezien. Ik had namelijk een hemdje aan en als je schouders niet bedekt zijn, kom je het paleis niet in. Je kunt wel kleding lenen. Voor 500 baht borg, kun je shirts en broeken lenen. Het idee alleen al dat ik een shirt aan moest waar iemand anders pas in had gezweten, maakte me misselijk en ik nam genoegen met alleen de buitenkant van het paleis. Mocht je hier dus heen willen, zorg dat je een sjaaltje meeneemt of een T-shirt aan hebt.

img_7975

Wat Po
Wat Po echt dé must see als je in Bangok bent en is ook mijn persoonlijke favoriet! Deze oudste en grootste tempel van Bangkok ligt op maximaal 10 minuten van het Koninklijke paleis en is de tempel van de grootste liggende boeddha. Deze boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog. De liggende houding symboliseert het hoogste level dat een boeddhist kan bereiken, namelijk de overgang naar het nirvana.
In Wat Po worden verder oude recepten van medicatie bewaard, kun je hier vijfdaagse massagecursussen volgen en zelfs massages krijgen. Entree is 100 baht.
De wijk waarin Wat Po ligt is Khaosan. Dit is dé wijk voor backpackers. In Khao San Road zijn heel veel hostels, restaurantjes en hippe koffietentjes gevestigd. Perfect dus om hier even te chillen met een kopje koffie, kokosnoot of heerlijke Thaise lunch.

img_8021

Wat Arun
Vanaf Wat Po loop je binnen enkele minuten naar de boot die je naar Wat Arun brengt. Wat Arun is een boeddhistisch tempelcomplex en wordt ook wel Tempel van de Dageraad genoemd. Deze tempel is zeker een bezoekje waard! Jammer genoeg stond Wat Arun in de steigers toen ik hier was, dus heb ik een bezoek overgeslagen.

img_8026

Chatuchak market
Het weekend wordt afgesloten met een bezoek aan de weekend markt, genaamd Chatuchak market. Deze markt wordt gezien als één van de grootste markten ter wereld en wordt daarom dan ook wel “moeder van alle markten” genoemd. Dat de markt groot is kan ik alleen maar beamen. Overdekt en in de buitenlucht zijn er 3500 kraampjes te vinden!

Er is hier echt van alles te koop: kleding, schoenen, telefoonaccessoires, decoratie voor thuis, eten, drinken, ijs, zonnebrillen, make up, souvenirs.. Je kunt hier zelfs massages krijgen bij een van de vele massagesalons. Het is echt een markt die je bezocht moet hebben! Hoewel alle prijzen redelijk gelijk worden gehouden, zorg er zeker voor dat je prijzen onderhandelt. Er kan namelijk altijd wat van af.

img_7823

Tijd over?
Indien je nog tijd over hebt en zin hebt om te shoppen, kun je naar Siam mall gaan (internationale brands), Palladium (goedkope telecomproducten en computers) of Platinum (goedkope kleding, schoenen en souvenirs).

Veel plezier in Bangkok! 😉

Liefs,
Denise