Vandaag deel ik een recept die ik gewoon met jou MOET delen; het recept voor Vietnamese loempia’s.
Mijn vriend kende dit recept al en introduceerde het twee maanden geleden aan mij. Sindsdien heb ik het al zo vaak gegeten en nog steeds kun je me er ieder weekend weer blij mee maken!

Deze Vietnamese loempia’s zijn niet alleen heel erg lekker, maar ze zijn ook erg leuk om te maken. Zeker als je je vrienden, vriendinnen of familie erbij uitnodigt. En als je met kerst geen zin hebt in die gourmetgeur in je huis, stel je toch gewoon deze loempia’s voor? 😉

Deze keer draait het dus niet zo zeer om gezond eten (wat ze wel zijn uiteraard), maar om quality time en het genieten van je lunch of diner.

Wat heb je nodig? (hoeveelheid is afhankelijk van het aantal personen)

  • Rijstvellen (te koop bij de supermarkt of toko)
  • Bakje of koekenpan (ideaal!) met lauw tot warm water
  • Vermicelli
  • Verse ingrediënten naar keus. De ingrediënten die wij steeds gebruiken én erg goed te combineren zijn: komkommer, mango, avocado, zalmsnippers, garnalen, kiemen, taugé, biefstuk (in reepjes), kip (gekruid naar smaak en in stukjes), munt en koriander.
  • Voor de saus: vissaus, sesamolie, knoflookteentjes, rode peper en koriander. De hoeveelheden hangen af van de smaak. Mocht je de saus per ongeluk te zout hebben gemaakt, kun je deze afblussen met water.

Hoe maak je de Vietnamese loempia’s?
Snijd alle ingrediënten in kleine stukjes en maak de saus naar smaak.
Vul een bakje of koekenpan waar de rijstvellen plat in kunnen liggen en vul deze met lauw tot warm water (niet te heet, want dan krimpen de loempia’s te snel).
Pak één of twee rijstvellen (door twee te gebruiken, worden je loempia’s net iets steviger) en leg ze in het bakje of koekenpan met water totdat ze zachter worden. Als je rijstvellen zacht genoeg zijn geworden, haal je ze uit het water en leg je ze op je bord. Het vullen kan beginnen!
Begin in het midden met de vermicelli en voeg daarna de andere ingrediënten naar keuze toe.
Als je je loempia gevuld hebt, vouw je de zijkanten van je rijstvel naar binnen en rol je de loempia dicht. Snijd de loempia voor het eten nog even door de midden om een theelepel saus toe te voegen.

Eet smakelijk!