Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!
Wake me up in San Francisco!

Ah, San Francisco.. Het was mijn eerste officiële vakantie naar de VS en wat heb ik ervan genoten! Bekend om de Golden Gate Bridge, liberale sfeer en de vele historische plekken. Kortom, San Francisco is een prachtige plek om te bezoeken!

In november 2015 had ik een complete reis gewonnen naar freaking San Francisco via SLAM!FM! Ik kon mijn geluk niet op! Samen met mijn vriend vertrokken wij in januari 2016 voor vier dagen naar de VS. Zoals je kunt begrijpen hebben wij alles er proberen uit te halen wat er in zat. Hieronder vind je dan ook mijn tips voor de prachtige stad San Francisco!

What to see?

Union Square
Union Square is het centrale punt van San Francisco. Hier in de buurt vind je veel winkels om te shoppen en restaurantjes/barretjes om te zitten. Wij hadden ons hotel hier en konden vanaf Union Square makkelijk de taxi pakken en zelfs lopend naar de toeristische plekken. Vanaf Union Square loop je ook zo richting China Town.

Chinatown
Chinatown in SFO is de grootste Chinatown buiten Azië! Hier vind je vele winkels en kan je genieten van heerlijke Aziatische hapjes. Is Aziatisch eten niet echt jouw ding? Loop dan de wijk uit. Je  wandelt zo de Italiaanse buurt in.

City Hall
De City Hall is een prachtig gebouw waar je eigenlijk echt een kijkje zou moeten nemen. Het eerste wat je waarschijnlijk zal opvallen zijn alle pasgetrouwde stellen. De meeste stellen lopen in het gebouw om hun trouwfoto’s te laten schieten. Je kunt ze dan eigenlijk geen ongelijk geven, want het gebouw ziet er van binnen prachtig uit!

Fishermen’s Wharf
Een bekend toeristisch plekje in SFO. Hier vind je vele (souvenir)winkels en heerlijke restaurantjes. Ben je bekend met de film Forrest Gump? Ga dan ook vooral naar Bubba Gump Shrimp Co. Je krijgt het gevoel alsof je middenin de film zit. Als je op Fishermen’s Wharf bent moet je ook absoluut langs Pier 39 gaan. Hier liggen de zeehonden heerlijk te genieten van het zonnetje. Een erg leuk uitzicht! Bij Fishermen’s Wharf vind je ook de opstap voor de boot naar Alcatraz.

Lombard Street
Een bekend beeld uit veel films opgenomen in SFO: Lombard Street! Een eigenaardige heuvel waar de auto’s langzaam naar beneden moeten zigzaggen. Absoluut een uniek verschijnsel in het verkeer, vooral in de zomer prachtig met alle bloemen erom heen. Heb je een goede conditie? Dan is het lopend te doen vanaf Fishermen’s Wharf, maar wees voorbereid op de heuvels. Die vallen toch aardig tegen! 😉

Painted Ladies
Een schattige, pittoreske wijk in SFO. Een plek waar je prachtige huizen vindt in de mooiste kleuren. Ook een bekend trekpleister voor toeristen in SFO. Hoewel de huizen oud zijn, zijn ze door hun uiterlijk en locatie wel veel waard. In 2012 werd één van deze huizen op de markt gezet en was de vraagprijs minstens twee miljoen dollar!

What to do?

AT&T Park
Honkbal is een verschrikkelijk populaire sport in de VS! Wij Nederlanders zijn er niet zo bekend mee (althans ik niet) en daarom was het juist zo leuk om een tour te doen door de AT&T Park! Voor 22 dollar per persoon (tickets zijn te koop in de fanshop naast het stadion) krijg je een volledig tour door het stadion. Je krijgt het veld te zien, kleedkamers, VIP ruimtes en de prijzenruimte. Nog leuker is om een wedstrijd zelf mee te maken. Helaas waren wij net buiten het speelseizoen in SFO!

Alcatraz
Wie kent Alcatraz nou niet? Eén van de meest beruchte gevangenissen in de wereld. Hierbij is het zeer raadzaam om je tickets ruim van te voren te boeken! Als je in de zomer naar SFO gaat, dan moet je je tickets voor Alcatraz wel ruim een half jaar van te voren boeken. Mijn vriend en ik gingen eind januari heen en konden daarom de tickets anderhalve maand van te voren boeken. Om de drukte te vermijden en een beetje van de sfeer in de gevangenis te proeven, raad ik je aan om de eerste vertrektijd te kiezen. Wil je echt een spooky ervaring? Ga dan voor een nachttour, want in Alcatraz schijnt het ’s avonds te spoken (muahaha). Eenmaal aangekomen in Alcatraz ben je vrij om het eiland te verkennen. Als je de gevangenis binnengaat, krijg je een audiotour in het Nederlands mee, zodat je de gevangenis in je eentje kan bekijken. Dit is echt een must do voor je vakantie! Tickets vind je op hun website.

Tram

Pak ouderwets de tram van Fishermen’s Wharf naar Union Square of andersom! De tram is een iconisch beeld voor SFO. Voor een enkeltje betaal je zeven dollar per persoon. Echt leuk om te doen én zo zie je ook wat van de stad zelf!

Fietsen over de Golden Gate Bridge
Dit is helaas een ervaring wat mijn vriend en ik niet hebben kunnen meemaken, maar zo graag wilden doen. Op Fishermen’s Wharf vind je veel plekken waar je fietsen kunt huren. Fiets vanaf Fishermen’s Wharf langs de Stille Oceaan richting de Golden Gate Bridge. Met de fiets kan je makkelijk de Golden Gate Bridge over. Je geniet van een fantastisch uitzicht en je bent ook nog eens actief bezig. Wat wil je nog meer?!

Winchester Mystery House
De Winchester Mystery House is niet gelegen in SFO zelf, maar in San Jose. San Jose is ongeveer een uurtje rijden vanaf SFO. Mocht je tijd over hebben, dan raad ik je absoluut aan om hier een tour te doen. Het is een eigenaardige huis met veel geschiedenis en waar een plek met veel geschiedenis is, zijn veel geesten. Jaja! Als je van een spooky ervaring houdt, dan is het weer aan te raden om vooral ’s avonds heen te gaan. Mijn vriend en ik kregen met andere prijswinnaars ’s avonds een privétour door het huis. Het huis is zo groot, dat we gerust anderhalve km binnen(!) hebben gewandeld. We liepen daar met alleen een zaklamp. Eén van de engste, maar ook gaafste dingen die ik ooit heb gedaan! Voor meer info, kijk dan vooral even op hun website.

What to eat?

Aangezien wij maar vier dagen in SFO waren, hebben we niet veel tijd besteed aan het zoeken van leuke eettentjes. We hebben vooral Mexican fastfood gegeten (guilty pleasure 😉 ) en hapjes onderweg. SFO staat wel bekend om de vele visrestaurants. Deze kan je vinden in Fishermen’s Wharf. Als je geluk hebt, vindt je er eentje met ook nog eens een mooi uitzicht op de Golden Gate Bridge of Alcatraz. Het enige waar ik voor heb gezorgd is dat wij bij In ’n Out gingen eten. Na zoveel heerlijke plaatjes op social media te hebben gezien, kon ik het niet laten om daar een hamburgertje te pikken. 🙂

Het is wel duidelijk. In San Francisco is er genoeg te zien en te beleven! Hoewel de heuvels het niet makkelijk maken, raad ik wel aan om SFO te voet te gaan ontdekken. Mijn vriend en ik hebben vanaf de Golden Gate Bridge naar de Golden Gate Park gelopen en kwamen onderweg prachtige plekken en gebouwen tegen. Te voet zie je nou eenmaal meer dan vanuit de auto!

Ik ben helemaal verliefd geworden op San Francisco. Ben jij er ook geweest? Zo ja, wat zijn jouw tips? Zo nee, zou jij er graag heen willen? Ik hoor het graag!

Liefs,
Selena