In de saleswereld is het closen van deals erg belangrijk. Echter is één ding dat net iets belangrijker is. Namelijk het opbouwen van de relatie met je zakenpartner of klant.

Ik kan me het moment nog goed herinneren toen ik met mijn nieuwe baan begon. Ineens was ik verantwoordelijk voor partners in het buitenland, verspreid over verschillende landen welteverstaan. Aan mij de taak op een relatie op te bouwen met hen.

Daar zit je dan, achter je computer, de technische taal nog niet helemaal spreken. Zeker niet in het Engels. Bellen zou handig zijn, maar wat als je allemaal vragen krijgt die je niet kan beantwoorden? Er zit niets anders op; in dit geval gaat alleen face to face mijn leven makkelijker maken.

Zo gezegd, zo gedaan. Planning gemaakt, tickets geboekt en off we gooo! Achteraf de beste beslissing ooit; de communicatie werd zoveel makkelijker en met het opbouwen van de relaties was een begin gemaakt.

Als ik tegenwoordig op zakenreis ga, bezoek ik voornamelijk mijn partners in hun land. Toch komt het ook wel eens voor dat mijn partners mij bezoeken in Nederland. Gezien ze van ver komen, is het leuk om naast het zakelijke gedeelte ook wat van ons land te laten zien.

Maar.. waar neem je ze dan mee naar toe?

Met die vraag heb ik de eerste paar keren gestruggeld. Ik weet namelijk meer van andere landen dan van Nederland. Oeps..!

Gelukkig is het me toch gelukt om een lijstje op te stellen, zodat jij in ieder geval niet zo hoeft te struggelen als jij je partner of klant in Nederland hebt!

♥ Amsterdam (natuuuuurlijk mag deze niet ontbreken!)
♥ Zuiderzeemuseum Enkhuizen
♥ Giethoorn
♥ Kinderdijk
♥ Orvelte
♥ Delft
♥ Deltapark Neeltje Jans
♥ De Afsluitdijk
♥ De Keukenhof
♥ Madurodam
♥ Marken
♥ Volendam
♥ Een kaasmarkt in Alkmaar, Gouda, of Edam
♥ Paleis Het Loo

Genoeg keuze dus!

Waar neem jij je klanten of zakenpartners mee naar toe?

Liefs,
Denise