Steps to Happiness is mijn nieuwe blog over de zoektocht naar geluk! Tijdens mijn scriptie ben ik in een diepe put beland waarbij ik me gestrest, moe en vooral heel slecht voelde. Langzaamaan probeer ik uit deze put weer te komen en me weer te voelen zoals ik me eerder voelde: gelukkig! Hoe ik dit doe, lees je in deze blog.

Terwijl de vorige blog een enorme klaagblog was, kom ik deze week met een veel leukere blog. Bye bye negatieve/stressige/depressieve/dikke/slecht voelende Selena, halloooooo happy/fitte/energieke/sterke Selena!

Fucking geslaagd
Ja, je leest het goed! IK BEN GESLAAGD!!!! Vorige week maandag kwam dan eindelijk de verlossing. Na een pittige verdediging kan ik eindelijk zeggen dat ik afgestudeerd ben! NOOIT MEER NAAR SCHOOL! Althans, niet meer verplicht. Als ik ooit weer de keuze maak om weer te gaan studeren, zal het zijn omdat het mijn keuze is. Hoewel ik toch heel erg het gevoel heb dat ik de komende tijd niet ga studeren. Het wordt nu tijd om mijn carrière beetje op te bouwen en vooral lekker te gaan cashen. 😉

Je hebt geen idee hoe zo’n ontlading het eigenlijk is om niet meer bezig te hoeven gaan met mijn scriptie. Alle negatieve gevoelens zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik voelde me heel goed, maar ook vooral gelukkig. Ik had weer zin om mijn oude leventje weer op te pakken en gewoon te gaan knallen. En dat is ook iets wat ik zeker heb gedaan de afgelopen week!

Back on track
Yes baby, I’m back! Op de dag dat ik geslaagd was, had ik het natuurlijk gevierd met mijn vriendje. We waren heerlijk uiteten geweest en besloten daarna maar weer goed bezig te gaan. De volgende dag ging ik daarom maar weer gelijk trainen. Wat 1 dag trainen werd, werden al gauw 4 dagen achter elkaar! Op de één of andere manier bruiste ik weer van energie en had ik weer helemaal zin om te trainen. Een paar weken terug moest geen enkele haar op mijn hoofd eraan denken om 4 dagen achter elkaar te trainen, maar nu? Ik vind het weer helemaal fantastisch! Het trainen zelf ging niet altijd geheel fantastisch, maar ik had zeker wel hoogtepunten waaronder een nieuwe front/back squat PR. So, so, so, so happy!

Uiteraard was ik na 4 dagen trainen helemaal kapot. Toen het eenmaal vrijdagavond was op de bank crepeerde ik van de spierpijn en was mijn lichaam doodop. Ik had die nacht heerlijk geslapen. Nu is het weer twee dagen later en ben ik klaar voor een nieuwe week. Mijn training voor vanavond staat al gepland. Net zoals voor de rest van de week en zelfs volgende week. Ik ben er echt helemaal klaar voor om weer stappen te maken. Let’s do this!!

Dieet
Wat betreft mijn dieet: eten gaat nog niet heel geweldig, maar ik merk wel dat de wil naar gezonder eten en afvallen groter begint te worden. Afgelopen weging was ik 0,6 kg afgevallen. Geen fantastische verandering binnen twee weken, maar het is een begin toch? Mijn enige zorgen zijn alleen de weekenden. De komende maanden betekenen voor mij een heleboel feestjes met alcohol. Zal ik de alcohol op de feestjes kunnen weerstaan?

We shall see! 

Liefs,
Selena