Steps to Happiness is mijn nieuwe blog over de zoektocht naar geluk! Tijdens mijn scriptie ben ik in een diepe put beland waarbij ik me gestrest, moe en vooral heel slecht voelde. Langzaamaan probeer ik uit deze put weer te komen en me weer te voelen zoals ik me eerder voelde: gelukkig! Hoe ik dit doe, lees je in deze blog.

DAMN YOUUUUU SCRIPTIEEEEEEEEEEE!!!! Ik ben er zó klaar mee!! Ik wil er zo graag van af zijn!!

Ellende
Zoals je weet heb ik voor de zomer mijn scriptie ingeleverd en werd deze afgekeurd. Ik moest enkele dingen verbeteren en daarna opnieuw inleveren. Ik dacht: “Oh, komt goed. Dat doe ik wel in de zomer”. Alleen heb ik dat dus flink overschat. Ik heb de hele zomer niks gedaan voor mijn scriptie. Ik had enorm veel last van uitstel gedrag. Bovendien hielpen al die leuke feestjes en festivals in de zomer ook niet echt mee. Ik had bijna elk weekend wel wat leuks gepland. Voor de scriptie had ik geen tijd.

Toch was het wel vervelend. De hele zomer bleef het gevoel maar aan mij knagen dat ik bezig moest voor mijn scriptie. Ik wou immers zo snel mogelijk afstuderen. Een vriendin van mij heeft wel de hele zomer doorgezet en is daarom nu ook geslaagd (gefeliciteerd Row!!). Als ik ook maar een beetje door had gezet, was ik misschien nu ook wel geslaagd. Eigen schuld, dikke bult zeggen we dan.

Maar, de tijd is eindelijk gekomen dat ik wél wat heb gedaan voor mijn scriptie. Gelukkig had ik voor mezelf wel de doel gesteld om in september afgestudeerd te zijn. Ik had drie dagen vrij genomen van werk om uit te slapen en alleen met de scriptie bezig te gaan. Gelukkig heb ik dit plan nu ook eindelijk doorgezet, want de scriptie is af. Ik hoop hem deze week in te kunnen leveren en gauw feedback te kunnen ontvangen van de leraren. Laten we hopen dat ik straks mijn verdediging mag komen doen!! Als de scriptie namelijk afgekeurd wordt, moet ik een compleet nieuwe scriptie gaan maken. Als dat gebeurd, word ik denk ik officieel depressief..

Struggles
Tijdens de drie dagen dat ik gewerkt had aan mijn scriptie merkte ik aan mezelf dat ik weer in mijn gat viel. Ik had last van stress en mijn cravings naar slecht eten nam alleen maar toe. Ik heb afgelopen week veel te veel gegeten en dat was ook gelijk te zien toen ik mezelf ging wegen bij mijn diëtiste. Ik was weer aangekomen. Oh, men.

Nog meer ellende dus. Gelukkig hebben mijn vriend en ik (voor de 10.000ste keer) besloten om het toch anders te doen. Geen slecht eten meer doordeweeks. Alles met mate en vooral lekker weer veel trainen. Ik moet aankomende donderdag ook weer wegen, dus ik heb nu wel weer motivatie om door te zetten. Ik hoop dat als het hele scriptie gebeuren achter de rug is, ik dan weer eindelijk mijn oude zelf kan worden.

Change in box
Wat betreft crossfit: ik heb mijn abonnement bij LSG opgezegd en ben van plan om in oktober weer vol op te gaan trainen. Ik denk dat een nieuwe omgeving weer een leuke uitdaging voor mezelf kan zijn. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer een beetje mijn oude fitte ik te worden. Grappig eigenlijk hoe je jezelf altijd dik en niet fit beschouwt, totdat het erger wordt.. Dan besef je pas weer dat het toen wel meeviel. Oh, men.

Sorry voor deze klaagzang. Hopelijk heb ik over twee weken beter nieuws en een leukere blog voor je!

Liefs,
Selena