Steps to Happiness is mijn nieuwe blog over de zoektocht naar geluk! Tijdens mijn scriptie ben ik in een diepe put beland waarbij ik me gestrest, moe en vooral heel slecht voelde. Langzaamaan probeer ik uit deze put weer te komen en me weer te voelen zoals ik me eerder voelde: gelukkig! Hoe ik dit doe, lees je in deze blog.

Vorige keer vertelde ik jullie over mijn nieuwe dieet en weg die ik heb ingeslagen wat betreft sporten. Dieet ging kut en het sporten moest nog opgepakt worden. Vandaag geef ik jullie weer een kleine update hoe het met mijn voeding en sporten gaat. 🙂

Hallo, Anoek!
Ik was er heilig van overtuigd dat mijn nieuwe dieet mij zou helpen. Vol goede moed zou ik eraan beginnen, maar wat vielen mij die shakes toch tegen. Resultaat nu is, is dat ik een duur pakket in mijn kast heb staan waar ik vervolgens niet meer aan kom. Niemand heeft ook ooit gezegd dat afvallen makkelijk zou zijn..

Toch heb ik het niet opgegeven. Ik zal hoe dan ook mijn weg vinden in het afvallen. Daarom heb ik nu hulp ingeschakeld van mijn voedingsdeskundige Anoek. Anoek heeft mij in het verleden ook geholpen door een eetschema te maken die mij zou helpen om beter te worden in CrossFit. Dit ging vorig jaar in november en december ook goed, maar ik heb alles teniet gedaan in 2017.

Gelukkig had Anoek nog net een gaatje voor mij, voordat ze op vakantie zou gaan. Ik ben dus heen geweest en heb samen met haar afgesproken om een traject van 6 maanden te volgen. Tijdens dit traject zal Anoek mij begeleiden met afvallen. Ik heb een gepersonaliseerd eetschema gekregen en moet ook regelmatig bij haar terugkomen om te kijken hoe het gaat. Op deze manier word ik dus toch een soort van in de gaten gehouden en wordt de neiging om te cheaten (hopelijk!) minder groot.

Ik heb inmiddels al mijn eetschema voor de hele week ontvangen. Aangezien ik geen kook fanaat ben, houd ik het liefst alles zo simpel mogelijk. Dat betekent dus dat ik bijna elke dag hetzelfde zal gaan eten. Op avondeten na dan. 😉 Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Ik ga vanavond met mijn vriend boodschappen doen, zodat ik morgen kan beginnen!

Sporten
Helaas gaat het sporten nog niet zoals ik gehoopt had. Enige positieve punt is dat ik wel weer elke week sport. Ik ga alleen voor mijn gevoel nog lang niet vaak genoeg heen. Op dit moment blijft het maar bij 1 of 2 keer in de week. Mijn vriend werkt nogal onregelmatige uren, waardoor samen sporten niet echt lukt. Ik ben dan alsnog gedwongen om in mijn eentje te gaan. Daar bovenop komt dat de zomer nou eenmaal een leukere periode is om dingen te doen. Vorige week konden mijn vriend en ik bijvoorbeeld gaan sporten, maar we kozen ervoor om de auto te pakken en een leuk dorpje te gaan bezoeken. Misschien als de zomervakantie voorbij is, kunnen we weer in een fatsoenlijk sport ritme komen. Ik ga in ieder geval deze week beter mijn best doen om meer te sporten..

Dat was de update voor deze keer! Heb jij misschien nog tips voor mij hoe ik vaker kan gaan sporten in de zomer? Ik hoor het graag!

Liefs,
Selena