Steps to Happiness is mijn nieuwe blog over de zoektocht naar geluk! Tijdens mijn scriptie ben ik in een diepe put beland waarbij ik me gestrest, moe en vooral heel slecht voelde. Langzaamaan probeer ik uit deze put weer te komen en me weer te voelen zoals ik me eerder voelde: gelukkig! Hoe ik dit doe, lees je in deze blog.

Twee weken geleden heb ik jullie kennis laten maken met mijn nieuwe blog. Ik vond dat Road to Success niet meer van toepassing was op mijn leven, omdat ik niet meer bezig was met competitief CrossFit. Vandaag geef ik weer een update over waar ik me de laatste twee weken mee bezig heb gehouden.

Back on track
Jup, ik ben nog steeds op zoek naar een manier om back on track te komen. Ik wil nog steeds afvallen en fit worden. Puur om dat krachtige gevoel van vroeger weer terug te krijgen! Daarom had ik besloten een nieuwe dieet te volgen en een nieuwe wending te nemen met sporten.

Women’s Best
Als de social geek die ik ben, kwam ik via social media op de pagina van Women’s Best terecht. Net zoals alle super fitte accounts op Instagram, barstte dit account ook van de actieve en fitte vrouwen. Normaal heb ik hier niet zoveel aandacht voor, maar op de een of andere manier trok Women’s Best mij enorm. Na tientallen keren op hun website te hebben gekeken en verschillende reviews op Youtube, besloot ik een afslank pakket te kopen. In dit afslank pakket krijg je een gigantische pot Slim Body Shake met een bijpassende beker en twee potten met fat burners en pillen tegen hongergevoel.  De bedoeling is van dit pakket dat je een simpele schema gaat volgen net zolang totdat je eindelijk je gewenste bericht hebt bereikt. De Slim Body Shake is bedoeld om maaltijden te vervangen met een simpele shake. De pillen ondersteunen hier bij het afvallen. De eerste twee dagen is het de bedoeling dat je alleen op drie shakes gaat leven om je dieet een “kickstart” te geven. De dagen die erop volgen moet je twee maaltijden vervangen door een shake en hierbij de bijbehorende pillen innemen. Dit doe je net zo lang tot je je gewenste gewicht hebt bereikt. Uiteindelijk bouw je af naar 1 maaltijd vervanging, zodat je dus langzaam afbouwt en dus gezonder gaat eten.

Diëten + Selena = geen goede combi
Ik had het kunnen weten. Een nieuw dieet zou niet voor wonderen zorgen. De shakes zijn prima te doen en smaken zelfs goed. Ik heb de smaak chocolade, wat bijna als echte chocomel smaakt. Alleen naarmate de dag verder vordert, merk ik in mijn hoofd dat ik alweer behoefte heb om op iets te kauwen. Het is mij dus niet gelukt om mezelf een “kickstart” te geven. Dus ik besloot al gauw om de eerste stap te skippen en over te gaan naar twee shakes per dag + 1 maaltijd.

Ik denk dat dit twee dagen goed is gegaan. Tijdens die twee dagen heb ik ook goed en flink gesport, dus ik was enorm triomfantelijk afgelopen week. De 3e dag ging oké, maar was niet geweldig. En toen kwam het weekend aan en werd alles weer shit. Ik had een leuke meidendag gepland met heerlijk uiteten gaan en bijbehorende borreltjes. Dus alle werk wat ik afgelopen week heb gedaan, is dus nu weer naar de knoppen! *Zucht*

Bye bye CrossFit
Zoals ik al zei heb ik ook een nieuwe wending genomen wat betreft sporten. Ik merkte aan mezelf dat ik heel moeilijk te motiveren was om te gaan sporten. Ik werd eerder sponsor lid van CrossFit, dan sport lid. Na meerdere keren met mijn lieve vriend te hebben overlegd, hebben we samen besloten om naar de Basic Fit te gaan. Zo konden we op deze manier elkaar motiveren om heen te gaan i.p.v. thuis op de bank te liggen Netflixen. Ik ben normaal gesproken geen fan van de sportschool (saai!), maar voor nu vind ik het wel een fijne oplossing. Ik kan hier rustig trainen en aan mijn kracht blijven werken. Op dit moment gaat het goed. Ik sport lang niet zoveel zoals ik eigenlijk zou willen, maar doe nu tenminste meer dan voorheen!

Wat betreft CrossFit: ik heb niet helemaal afscheid genomen, maar train nu slechts 1x in de week bij LSG CrossFit. Aan de ene kant vind ik het jammer, maar ik weet wel dat het voor nu de beste oplossing voor mijn motivatie probleem is.

Dat was mijn story voor deze keer! Iets langer dan normaal, maar had ook wel wat in te halen. De komende twee weken ga ik weer een manier vinden om back on track te komen.

Liefs,
Selena