Op zoek naar een gezond en makkelijk tussendoortje? OrangeFever it is!

Dit tussendoortje is perfect voor warme dagen. De ingrediënten beschermen je huid en zijn ook nog eens goed voor je stofwisseling! OrangeFever kun je drinken als een smoothie (handig voor onderweg!) of gewoon eten zoals je gewend bent yoghurt te eten.

Bereidingstijd
* ± 8 min

Wat heb je nodig voor 750ml?
* 3 winterwortelen
* 125 ml yoghurt
* 1 mango
* 3 partjes (galia) meloen
* Sap van ½ citroen
* 1 el olijfolie
* 2 tl kurkuma
* Snufje peper

Wat gaan we doen?
Was de wortelen en snijd de wortelen, mango en meloen in stukken. Doe alle ingrediënten in de blender en mix totdat je een egale mix hebt.

IJskoud het lekkerste!

Even op een rijtje waarom dit recept gezond is..

  • Wortelen bevatten erg weinig calorieën en veel vitamine A (wat goed is voor onze huid, ogen en de aanmaak van onze cellen), B (goed voor ons zenuwstelsel, spijsvertering, hormoonhuishouding en ons immuunsysteem), C (goed voor onze huid, haar en ons immuunsysteem, helpt ook hart- en vaatziekten voorkomen) en mineralen. De betacaroteen in de wortel zorgt ervoor dat de vitamine A bruikbaar wordt gemaakt voor ons lichaam en gezien het een hele sterke antioxidant is, bestrijdt het ook vrije radicalen. Wortelen bevatten ook kalium (helpt onder meer tegen een hoge bloeddruk en botontkalking) en vezels (goed voor onze stoelgang en bloedsuikerspiegel). Daarnaast stimuleren ze de productie van rode bloedlichaampjes en hebben ze een positief effect op ons hart.
  • Yoghurt is een goede eiwitbron en bevat vitamines (waaronder B12 en D) en mineralen (waaronder calcium, magnesium, kalium, zink, fosfor. Kalium en calcium dragen bij aan een lage(re) bloeddruk). Yoghurt is ook een goede bron van probiotica. Zo bevat het melkzuur- en bifidobacteriën. En juist deze bacteriën ondersteunen onze spijsvertering, bieden ondersteuning bij darmklachten zoals obstipatie en diarree en stimuleren ons immuunsysteem.
  • Mango’s bevatten veel vitamines (A, B, C, E, K) en mineralen (koper, foliumzuur, kalium, magnesium, mangaan, calcium, seleen en ijzer). Mango’s versterken onder andere ons immuunsysteem, werken bloeddrukverlagend en verbeteren de (acné) huid. Doordat mango’s ook vitamine A en betacaroteen bevatten, zijn ze ook goed voor onze ogen.
  • Meloenen bevatten veel vitamines (A, B en C), mineralen (calcium, foliumzuur, mangaan, koper, kalium en magnesium) en vezels.
  • Citroenen bevatten veel vitamine C en versterken daardoor ons immuunsysteem. Ook bevatten citroenen vitamine B, kalium, magnesium, ijzer en calcium. De aanwezige antioxidanten zorgen ervoor dat vrije radicalen veilig uit je lichaam gevoerd worden en dit maakt dat de citroen een krachtige detoxer is voor onze lever.
  • Olijfolie bestaat voor circa 70% uit onverzadigde vetten en deze vetten verkleinen de kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat olijfolie veel antioxidanten. Deze antioxidanten dragen onder andere bij aan cholesterolverlaging en verminderen het risico op ontstekingen. Olijfolie is ook een belangrijke bron van vitamine E.
  • Kurkuma heeft een sterke ontstekingsremmende werking, zuivert ons lichaam van binnen (helpt zelfs de schadelijke stoffen in de lever afvoeren) en brengt onze stofwisseling in balans. Daarnaast bevordert het de productie van maagsappen en de werking van onze lever en gal. Hierdoor wordt onze vetverbranding gestimuleerd en het spijsverteringsstelsel ondersteunt. Kurkuma kan ook ingezet worden om een te hoge bloeddruk te verlagen en het versnellen van het helen van wonden of een beschadigde huid.
  • Peperine is de belangrijkste werkende stof in peper. Peperine is een antioxidant die bijdraagt aan een betere opname van voedingsstoffen en werkt ontstekingsremmend. Peper heeft ook een gunstig effect op onze stofwisseling. De reden dat er een snufje peper in OrangeFever is omdat peper de opname van kurkuma bevordert.

Enjoy!

Liefs,
Denise