Snoep, koek en chips heb ik eigenlijk nooit in huis. Ik weet gewoon dat als ik het haal, ik allerlei smoesjes in mijn hoofd ga verzinnen om de verpakking open te maken en vervolgens het hele pak of de hele zak leeg te eten. Nee, het is echt beter voor mij dat ik dit soort dingen niet in huis haal!

Toch heb ik ook wel een zwak voor dingen die niet altijd even gezond zijn. Naast hamburgers is chocola ook echt een dingetje. Maar.. zodra ik de ingrediëntenlijst bekijk van de chocola die ik wil gaan bemachtigen word ik een beetje verdrietig.. Wat een crap zit erin! Ik ben dan ook nog eens een persoon die weet wat die ingrediënten met je lichaam doen (vaak helemaal niets en heeft mijn buik er alleen maar last van!) en het juist daarom al niet eens meer KAN eten. Om te huilen toch?

Gelukkig is een gezonder alternatief zo gemaakt. Hiermee kun je zelfs je collega’s blij maken op kantoor!

Welcome in our life, homemade Snickers! ♥

Bereidingstijd
De homemade Snicker kun je binnen 15 minuten maken. Echter moeten we hier nog circa één uur bij optellen, omdat de mix moet opstijven in de diepvries.

Wat heb je nodig voor één dikke plak?
Voor de onderste laag:
* Snufje Keltisch zeezout
* 1 el honing
* 6 el kokosolie
* 5 el rauwe cacaopoeder
* Snufje kaneel
* Snufje kardemom

Voor de middelste laag:
* 5 el kokosolie
* 3 el plantaardige melk
* 2 el honing
* 80 gram amandelmeel

Voor de toplaag:
* 2 el water
* Snufje Keltisch zeezout
* 10 dadels Medjooldadels (zonder pit)
* 2 el gemengde notenpasta
* 200 gram gemengde noten (ongebrand en ongezouten!)

Wat gaan we doen?
De homemade Snickers bestaat uit drie lagen. We gaan beginnen met de onderste laag. Smelt de kokosolie in een pan en voeg de honing, zeezout, cacaopoeder, kaneel en kardemom toe. Meng alles goed tot je een mooie egale mix overhoud. Doe deze mix in een bak. Let op dat je een bak uitkiest waar je in ieder geval een bodem van minimaal 1 cm dik krijgt. Doe de bak in de diepvries en laat de bodem hard worden. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
In de tussentijd maken we de mix voor de middelste laag. Smelt ook hier de kokosolie weer. Meng de kokosolie met de melk, honing en amandeelmeel in een bak tot je een egale mix hebt. Zodra de bodem hard genoeg is geworden voeg je deze mix toe aan de bak. Daarna doe je de bak weer in de diepvries en laat je ook de middelste laag hard worden. Kijk om het kwartier even hoe ver het is.
In de tussentijd kunnen we de toplaag gaan voorbereiden. Mix het water, zout, dadels en de notenpasta in een blender tot je een egale mix hebt. Deze mix verspreid je over de middelste laag als deze hard is geworden. Tot slot voeg je de noten toe. Het helpt om ze iets steviger in de toplaag te drukken. Ervaring leerde me dat je de noten anders wel erg snel kwijtraakt. 😉 Zet de bak voor een laatste keer in de diepvries totdat je gehele homemade Snickers hard is geworden. Snijd de homemade Snickers in stukjes en bewaar het in de koelkast. Je kunt het ongeveer een weekje bewaren.

Even op een rijtje waarom dit recept gezond is..

 • Keltisch zeezout bevat vierentachtig mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Ons lichaam herkent dit zout en neemt het makkelijk op.
 • Honing heeft een bacterie- en schimmelremmende werking en werkt daarom erg goed bij keelpijn, bacteriële darminfecties, maagzweren en wondjes. Honing is een veel gezonder alternatief dan suiker, omdat het onze bloedsuikerspiegel in balans houdt. Voor sporters is honing ideaal; het uithoudingsvermogen wordt vergroot en de herstelperiode verkort; dit komt omdat de glycogeenvoorraden in onze spieren stabiel blijven waardoor je uithoudingsvermogen vergroot wordt. Daarnaast bevat honing erg veel antioxidanten die ons beschermen en gezien honing ook een probiotica is, heeft het een positief effect op onze stoelgang en spijsvertering.
 • Kokosolie valt onder de gezonde vetten. Het draagt onder andere bij aan een laag/lager cholesterolgehalte en een goede breinfunctie, kan bijdragen bij afvallen en dus het verminderen van het gevaarlijke buikvet. Daarnaast doodt kokosolie schimmels, bacteriën en virussen.
 • Rauwe cacao bevat veel magnesium; dit is erg belangrijk voor het functioneren van ons zenuwstelsel. Naast magnesium bevat het ook de mineralen ijzer, chromium, mangaan, zink en koper. Er wordt gezegd dat rauwe cacao de hoogste concentratie van antioxidanten heeft van alle voedingsmiddelen.
 • Plantaardige melk is beter te verteren dan bijvoorbeeld koemelk. Koemelk bevat veel melkeiwitten en melksuiker dat lastig te verteren is door onze darmen.
 • Amandelmeel is een gezonde vervanger van meel. Het is glutenvrij, dus ook zeer geschikt voor mensen met een glutenallergie. De meel bevat gezonde vetten en heeft een hoge voedingswaarde waardoor we snel een verzadigd gevoel krijgen. Amandeelmeel bevat ook veel eiwitten en vitamine B en E. Daarnaast bevat het de mineralen calcium, kalium, fosfor, ijzer, magnesium, mangaan, choom, zink en koper.
 • Medjooldadels zijn gezonde zoetmakers. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen (A, B, C, E, K, magnesium, calcium, kalium, zink en ijzer) en antioxidanten. De grote hoeveelheid vezels voorkomen obstipatie en door de koolhydraten geven ze snel energie.
 • Notenpasta heeft een hogere voedingswaarde dan pindakaas en daarom wordt hier notenpasta gebruikt in plaats van pindakaas. Noten zijn belangrijk omdat ze de gezonde onverzadigde vetten bevatten. Deze vetten beschermen onze organen en hersenfuncties, zorgen voor de elasticiteit van onze huid en stimuleren de vetverbranding.
 • Noten bevatten veel gezonde (onverzadigde) vetten. Deze vetzuren beschermen ons tegen hart- en vaatziekten. Het LDL cholesterol (de slechte variant van cholesterol) wordt namelijk door het eten van noten verlaagd. Noten bevatten noten ook vitamine B1 en E en het mineraal ijzer.
 • Kardemom bevat veel mineralen (ijzer, mangaan, zink, magnesium, calcium, fosfor en kalium) en antioxidanten. Kardemom wordt voornamelijk gebruikt om de spijsvertering te bevorderen of om spijsverteringsproblemen te verminderen. Ook werkt kardemom krampstillend, stimuleert het de bloedcirculatie en gaat het een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte tegen.
 • Kaneel bevat veel antioxidanten en heeft daardoor ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast verlaagt kaneel de bloedsuikerspiegel waardoor je lichaam minder insuline aanmaakt en het dus diabetes tegenwerkt.

Enjoy!

Liefs,
Denise