De “Road to Success” is mijn persoonlijke verhaal over de zoektocht naar een healthy lifestyle. Waarom ik dit doe? Ik wil graag beter worden in CrossFit en mezelf een keer kwalificeren voor een CrossFit wedstrijd! Hiervoor moet ik echter wel wat aan mijn voeding doen en het liefst ook nog een paar kg kwijtraken.. In mijn blog neem ik jullie mee in mijn zoektocht en schrijf ik over mijn gedachtes, struggles en bevindingen als het aankomt tot het creëren van een healthy lifestyle!

Als er dingen zijn in het leven die je ‘progressie’ in de war schoppen, dan zijn het ‘sociale verplichtingen’ wel. Etentje hier, borreltje daar.. Ah, wat bittergarnituur? Toe maar dan!

Ha, nou klinkt het echt alsof ik een hekel heb aan sociale verplichtingen. Dat heb ik dus totáál niet! Ik vind mijn ‘sociale verplichtingen’ leuk! Ik houd ervan om met familie, vrienden en collega’s uiteten te gaan. Ik vind een borreltje op een feestje ook hartstikke lekker. Waarom zou ik dat in vredesnaam af willen zeggen?

Druk
Het enige nadeel van sociale verplichting is dat je week heel druk kan worden. Afgelopen week ben ik drie keer uiteten geweest, heb ik een meidenavond gehad, een informatie bijeenkomst, een bezoek gebracht aan mijn ouders en heb ik ook nog eens een obstacle run gedaan. Zulke dingen slopen je wel en zorgen er soms ook voor dat je net niet genoeg rust pakt. Aangezien ik een persoon ben die niet goed functioneert met weinig slaap, kan dat weleens vervelend zijn.
Toch compenseer ik dit weer door in ieder geval één avond in de week voor mezelf te houden. Lekker op de bank met mijn dekentje en iets lekkers in mijn hand te gaan Netflixen. Er gaat niks boven Netflix en er zal ook niks boven Netflix komen!
Dit heeft er echter wel voor gezorgd dat ik afgelopen week maar één keer heb getraind (uitgezonderd de obstacle run) en dat helpt niet echt met mijn progressie. Die extra caloriën die ik naar binnen heb gewerkt, werken ook niet echt mee.. Tsja, dan moet je keuzes maken he?

Change of plans
Misschien wordt het tijd voor een ander plan van aanpak.. En nee, daarmee bedoel ik niet al mijn sociale verplichtingen in één keer af te zeggen en me alleen bezig te houden met sport en gezond eten, want dat is niet gezond voor een lifestyle. Ik heb namelijk geen enkele behoefte om topsporter te worden, dus ik hoef mezelf ook geen heftige veranderingen te laten ondergaan. Wat het hier om gaat is balans.
Balans betekent voor mij dat er een goede evenwicht is in eten, sociale gelegenheden, werk, school, sport.. De hele reutemeteut bij elkaar. Ik kan best wel mijn sociale verplichtingen houden, mits ik deze beter verdeel over de maand en afwissel met wat gezondere keuzes. Voor mezelf zou ik dan ook heel wat vooruitgang boeken!

Afgelopen week was een top week en ik heb het ook gezellig gehad met iedereen. Gelukkig heb ik volgende week een wat rustiger week en dat betekent dat ik ook weer wat op mijn voeding kan letten, beter kan slapen en ook een beetje meer kan trainen. Maar zelfs volgende week, heb ik ook wat ‘sociale verplichtingen’ in de agenda staan. Het draait immers om balans. 😉

Hoe ga jij om met je sociale verplichtingen? Zoals je ziet, vind ik het nog wel lastig. Heb jij nog tips voor mij?

Liefs,
Selena