De “Road to Success” is mijn persoonlijke verhaal over de zoektocht naar een healthy lifestyle. Waarom ik dit doe? Ik wil graag beter worden in CrossFit en mezelf een keer kwalificeren voor een CrossFit wedstrijd! Hiervoor moet ik echter wel wat aan mijn voeding doen en het liefst ook nog een paar kg kwijtraken.. In mijn blog neem ik jullie mee in mijn zoektocht en schrijf ik over mijn gedachtes, struggles en bevindingen als het aankomt tot het creëren van een healthy lifestyle!

Jaaa, daar ben ik weer met een Road to Success verhaal! Twee weken geleden moest ik deze skippen vanwege de drukte, maar nu heb ik weer tijd om mijn verhaal neer te tikken. Dus, hoe gaat het nu met mij?

Scriptie done!
Yes, yes, yes! Het is eindelijk gelukt! Mijn scriptie is af! Ik heb deze ongeveer een week terug ingeleverd en wacht nu vol spanning af of ik mijn verdediging mag komen doen deze week. Zo spannend! Ik hoop dat het allemaal gaat lukken deze week, want dan ben ik ein-de-lijk AFGESTUDEERD! Oh, wat zal dat heerlijk zijn. Nooit meer moeten studeren. Nooit meer huiswerk moeten maken. Nooit meer verplicht naar school! Nee, als ik ooit weer ga studeren, dan zal dat zijn omdat ik dat wil. Niet omdat het moet. Heerlijk!

Sporten!
Nu de scriptie is ingeleverd, heb ik in één keer zeeën van tijd. Ik werk 32 uur en voor de rest ben ik vrij om te doen wat ik wil. Een mooie gelegenheid om het sporten weer op te pakken, toch? Twee weken terug ging ik daarom vol goede moed naar de box om te trainen. Qua kracht viel het me enorm mee. Ik kon aardig wat gewicht verplaatsen. Maar conditie? Ammehoela, ik ging helemaal stuk. Ik heb ook daarom expres alles wat lichter en makkelijker gedaan, maar alsnog had ik dikke spierpijn de volgende dag. Aiiiii. Ik ben uit vorm, jongens. Ik had het maar bij twee keer sporten gelaten die week. Ik moet immers het sporten weer langzaam opbouwen, zodat mijn lichaam er weer aan kan wennen.

Of toch niet?
Ik denk dat ik ergens dacht dat ik vol op weer zou sporten zoals ik voorheen deed, maar eigenlijk had ik er nog steeds geen zin in. Ik zat nog steeds liever thuis mijn eigen ding te doen. Lekker relaxen. Zo heb ik dus afgelopen week gewoon helemaal niet gesport. Ik heb er echt geen motivatie voor! Ik ben niet meer gedreven om elke avond in de box te staan. Het enige wat ik wil is chillen, genieten en niks hoeven te doen.

Ik vind het eigenlijk best vreemd van mezelf dat ik me zo voel. Vroeger was sporten voor mij chillen en genieten, maar nu voelt het meer als een verplichting. Iets wat ik niet leuk vind. Waarom is dat zo? Waarom is de drive weg? Ben ik er zo lang tussen uit geweest voor mezelf? Ik heb echt geen idee. Ik wil echt heel graag weer fit worden, maar ik heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken. Hoe kan ik mezelf weer gedreven maken? Hoe krijg ik weer zin om te gaan sporten?

Heb jij dit ook meegemaakt? Of ken je iemand die dit heeft meegemaakt? Ik hoor graag jullie bevindingen en tips! Wie weet helpt het mij.

Liefs,
Selena

Foto gemaakt door Picmaickel in samenwerking met Afgemat.