De “Road to Success” is mijn persoonlijke verhaal over de zoektocht naar een healthy lifestyle. Waarom ik dit doe? Ik wil graag beter worden in CrossFit en mezelf een keer kwalificeren voor een CrossFit wedstrijd! Hiervoor moet ik echter wel wat aan mijn voeding doen en het liefst ook nog een paar kg kwijtraken.. In mijn blog neem ik jullie mee in mijn zoektocht en schrijf ik over mijn gedachtes, struggles en bevindingen als het aankomt tot het creëren van een healthy lifestyle!

Na een week weer niet gesport te hebben, besloot ik de week erna weer een lesje CrossFit te volgen. Ik zag reclame voorbij komen van CrossFit Emmen waarin ze verkondigden om de Hero WOD ‘Murph’ te doen. Slik. Ik heb deze WOD altijd vermeden, heel bewust, maar iets in mijn achterhoofd knaagde dat ik hem toch moest doen. Ik bedoel.. Als je iets doet, doe het dan gelijk goed, toch?

Intense spierpijn
Vol met goede moed (ahum) vertrok ik die maandagavond naar CrossFit Emmen voor Murph. Een mede CrossFitter en ik besloten voor de hele WOD te gaan. Gezien ik nog steeds geen ster ben in CrossFit, heb ik uiteraard de oefeningen wel moeten schalen.. En maar goed ook. De pull-ups gingen een stuk zwaarder dan verwacht, ook met band erbij. Ik had mijn handen ook nog eens open gehaald aan de bar. Ook de push-ups vanaf de knieën werden op een gegeven moment ondraaglijk. Het was keihard zwoegen! Mijn armen waren compleet verzuurd. Aan de squats was ik niet eens aan toegekomen. 🙁

De volgende dag had ik inderdaad spierpijn zoals verwacht, maar het was niet geheel ondraaglijk. Ik besloot wederom weer te gaan trainen in mijn eigen box. Een leuke, maar zware WOD. Met heel veel moeite heb ik de WOD af kunnen maken, maar niet zonder pijn. Moe, maar voldaan ging ik weer naar huis.

En toen werd ik de volgende dag wakker. AU. PIJN. Mijn armen konden niet meer! Ik kreeg mijn armen niet hoger dan mijn schouder en kon ze ook niet recht strekken. De (rug)spieren onder mijn oksels waren dik en mijn biceps waren hard. Ik heb nog nooit zo’n intense spierpijn gehad van twee trainingen en heb ook drie dagen in mezelf hard lopen huilen.

Inmiddels ben ik een week verder van de trainingen. Pijnloos, maar wel stijf. Damn! Ik had eerlijk gezegd iets te gek gedaan door Murph en de dag erna gelijk weer een WOD te doen. Ondanks dat ik van de WODs genoten heb, vond ik het de pijn op dat moment niet waard. Ik denk dat ik eerst weer mijn kracht en uithoudingsvermogen weer moet gaan opkrikken, want zo’n spierpijn zoals ik had na die WODs, wil ik echt NOOIT meer! 😐

En nu?
Nu zou ik eigenlijk door moeten zetten met mijn trainingen, maar het enige wat er in mijn hoofd speelt, is mijn scriptie. Het is op dit moment het enige waar ik aan kan denken. Ik loop zo tegen het einde aan te hikken dat ik hem nu ook zo snel mogelijk af wil ronden. Dus ik denk dat het sporten weer op standje minimaal gaat, althans totdat die scriptie is afgerond. Hopelijk kan ik dan na mijn scriptie weer de draad oppakken zoals voorheen.

De volgende keer zal ik jullie wel weer updaten als het aankomt tot mijn voeding!

Liefs,
Selena