De “Road to Success” is mijn persoonlijke verhaal over de zoektocht naar een healthy lifestyle. Waarom ik dit doe? Ik wil graag beter worden in CrossFit en mezelf een keer kwalificeren voor een CrossFit wedstrijd! Hiervoor moet ik echter wel wat aan mijn voeding doen en het liefst ook nog een paar kg kwijtraken.. In mijn blog neem ik jullie mee in mijn zoektocht en schrijf ik over mijn gedachtes, struggles en bevindingen als het aankomt tot het creëren van een healthy lifestyle!

Vorige week ging ik er al een beetje op in op instagram. Vandaag wil ik er graag dieper op in gaan: in hoeverre laat jij het getal op de weegschaal invloed op jou hebben?

De beslissing
Op een gegeven moment komen de meeste mensen op een bepaald punt in hun leven tot de beslissing om hun levensstijl om te gooien. Voor iedereen kan dit anders zijn. Voor vrouwen is het vaak de reden dat zij er zo goed mogelijk uit willen zien. Voor sommigen betekent dat aankomen en voor vele anderen betekent dat afvallen.

Ik weet nog wel wanneer mijn moment was. Ik zat op mijn kamer tv te kijken naar een programma op MTV over jongeren met zwaar overgewicht die moesten afvallen. Het enige wat ik op dat moment dacht: ik wil nooit dat punt bereiken. Ik wist dat ik veel at en dat als ik zo doorging, ik langzaam naar dat punt zou toe werken. Hell no dat mij dat ging overkomen!

Ik appte mijn beste vriend die stage liep in de sportschool voor een proefles. Ik kreeg wat tips en een schema en had me gelijk ingeschreven. Sindsdien ben ik weer aan het sporten gegaan en heb ik hier en daar mijn tijd doorgebracht in verschillende sportscholen.

CrossFit
Toen leerde ik CrossFit kennen (dankzij Denise 😉 ). Het was een heel nieuw manier van trainen voor mij. Soms beangstigend, maar altijd super uitdagend. Vet verlies ging opeens een stuk makkelijker door de hoge intensiteit trainingen en dat zonder goed erbij te eten. Ik ervaarde hoe het was om sterker te worden, om nieuwe pr’s te halen en steeds meer uit je lichaam te halen. Wat. Een. Kick.

Daarbij leerde ik ook de top vrouwen in deze sport kennen. Ik kan nu zeggen dat sinds ik op CrossFit zit, mijn hele perceptie van een goed uitziende vrouw veranderd is. Ik ben nu een fan van “strong is the new skinny” en vind gespierde vrouwen oprecht mooi.

De verandering
Alleen is de grootste verandering wat ik heb meegemaakt het feit dat het mij eigenlijk niet meer uitmaakt hoe ik eruit zie. Ik wil gewoon beter worden in CrossFit en wil hier graag aan werken! Ik dacht altijd dat als ik beter wou worden, dat ik 10 kg moest afvallen. “Als ik 10 kg minder weeg, dan gaat die pull-up vast makkelijker!”. De realiteit is echter dat ik alles behalve kilo’s ben kwijt geraakt. Sterker zelfs: ik ben eerder 10 kg aangekomen sinds ik op CrossFit zit. In het begin had ik het hier best moeilijk mee. Voor mijn lengte voelde dit absoluut niet goed aan. Maar eerlijk? Ik ben nog nooit zo fit en sterk geweest zoals ik nu ben. Na een goed gesprek met mijn trainer te hebben gehad, begin ik het getal op de weegschaal langzaam los te laten. Hij zei namelijk tegen mij:

“Selena, als ik tegen jou zeg dat jij 80 kg weegt, maar je hebt wel je droomlichaam en je kan alles doen in CrossFit.. Ga jij dan liever terug naar 60 kg en voor jouw gevoel niet fit zijn of ga je dan toch liever voor die 80 kg?”

Ik was toen even stil en moest even slikken, maar eigenlijk wist ik wel wat ik wou en dat was liever meer wegen, maar wel fit en sterk zijn.

Ik laat het getal op de weegschaal niet meer mijn gevoel bepalen.

Volgende week komt er geen blog online in verband met de feestdagen. Ik zie je in 2017 graag weer terug op mijn blog! 🙂

Liefs,
Selena