De “Road to Success” is mijn persoonlijke verhaal over de zoektocht naar een healthy lifestyle. Waarom ik dit doe? Ik wil graag beter worden in CrossFit en mezelf een keer kwalificeren voor een CrossFit wedstrijd! Hiervoor moet ik echter wel wat aan mijn voeding doen en het liefst ook nog een paar kg kwijtraken.. In mijn blog neem ik jullie mee in mijn zoektocht en schrijf ik over mijn gedachtes, struggles en bevindingen als het aankomt tot het creëren van een healthy lifestyle!

In mijn vorige blog gaf ik aan dat het niet zo ging, zoals ik had gepland. Onverwachtse gebeurtenissen zorgden ervoor dat ik er met mijn hoofd niet bij was. Alleen in deze blog kan ik ein-de-lijk bevestigen dat het veel beter ging. Voor mijn doen ging het eigenlijk best goed! Yay!

Gemotiveerd
Ik zeg het eerlijk: ik vind het oprecht heel moeilijk. Je moet je voorstellen dat ik in mijn puber jaren gewend was om alles te eten wat ik wou en ook wanneer ik wou. Als je van die levensstijl opeens moet omschakelen naar betere keuzes maken en al dat snacken te weerstaan, dan kan het best lastig wezen. Ik had twee weken geleden besloten om het roer om te gooien en er écht voor te gaan. Ik was klaar met die ups en downs! Bovendien: de qualifier van de Battle of the North stond op het programma en ik wou weleens zien hoe ik zou presteren als ik me fit zou voelen. De eerste week ging niet goed, dus besloot ik de tweede week beter te doen. Extra gemotiveerd begon ik afgelopen week aan mijn plan, op die banketstaven van Sinterklaas na, kan ik best zeggen dat het goed ging voor mijn doen!

Mental breakdown
Maandag overleefd.. Dinsdag overleefd.. En toen was het woensdag. Ik had een drukke dag op werk gehad en was moe. Ik kwam thuis en was compleet chagrijnig. Zo uit het niets. Het enige waar ik aan kon denken was: ETEN! Ik wou eten waar ik zin in had. Ik had geen zin in gezondere keuzes! Ik smeekte bij mijn vriend of we iets konden ophalen, maar hij gaf helaas niet toe. Uiteindelijk vond ik in mijn kast nog een chocolade letter en voor ik het wist, was hij op. Kut. Weer gefaald. Waarom? Waarom zit ik zo in elkaar? Waarom kan ik het gewoon niet volhouden voor een week? Uit schuldgevoel ben ik een klein rondje gaan hardlopen en besloot de volgende dag weer opnieuw beginnen.

Vrijdag borrelavond
De donderdag ging goed. Ik had niet gesnackt met mijn collega’s, had alles gegeten volgens mijn voedingsschema en had mijn dag afgesloten met een avond trainen. Ik had de draad weer goed opgepakt! Vrijdag overdag ging alles nog steeds goed, maar toen was het vrijdagavond en zat ik met mijn vriend op de bank. Vrijdagavond is de avond dat wij alle snacks tevoorschijn halen en lekker voor de buis gaan zitten met alle lekkers. Lekker burgerlijk. Ik heb hier gewoon van genoten. Mentaal kan ik het nog niet aan om dit soort avonden ‘op te geven’. Ja, ik weet het, zo behaal ik mijn doelen niet (snel), maar het zijn nog van die dingen waar ik aan moet werken.

De qualifier
Een dag voor de qualifier was mij aangeraden om niet te veel vet te eten. Ik wist wat ik moest doen: ik moest me gewoon aan mijn schema houden. Ik heb me de hele dag aan mijn schema gehouden en dat op een zaterdag. Geloof me: dat is een flinke stap voor mij. Na een nacht slecht slapen, was het zover: de dag van de qualifier. Ik begon mijn dag met havermout, kwark en banaan. Ik zat zo vol!
Toen was het eindelijk zover. De eerst wod. Ik zat vol goede energie. Ondanks dat ik slecht had geslapen (zenuwen, erg he?), voelde ik me gewoon fit! Ik heb de eerste wod voor het eerst 60 double unders op een dag gehaald (werd tijd..) en 3x een power clean gedaan met mijn pr. BLIJ! Dit voelde goed. Het voelde als een hele prestatie voor mij. Tussendoor heb ik me weer opgeladen met de tips van mijn begeleider en ook uit de tweede wod heb ik meer uit mezelf gehaald dan ik had verwacht. Ik heb doorgezet en dat heeft mij goede prestaties geleverd.

Ik weet dat ik mezelf niet zal gaan kwalificeren met de scores die ik heb gehaald. Maar weet je? Dat is niet erg. Ik voelde me fit die dag. Ik heb meer uit mezelf gehaald dan ik had verwacht. Ik heb meer mijn best gedaan. Dat is toch ook al een hele verbetering?

Na de qualifier besloot ik mezelf te ‘verwennen’ en heb ik weer slecht gegeten. Vandaag pak ik weer de draad op. Ups en downs. 😉 Heb jij ups en downs? Hoe ga jij ermee om?

Liefs,
Selena