Ik zie mezelf als een levensgenieter; ik leef maar één keer en van mijn leven wil ik eruit halen wat erin zit. Dit resulteert ook in het feit dat ik ongeduldig ben. Als ik iets wil, dan wil ik het nú. Dit zie je vooral in mijn uitgavenpatroon (verdorie, weer een nieuwe sportlegging!), maar ook in mijn eetpatroon..

“Damn, wat heb ik zin in kapsalon.. Schaaaaaat? Zullen wij kapsalon bestellen?!”. Ik zal er geen doekjes om winden: ik eet graag en ook nog eens veel. Het scheelt dat ik zoveel sport, want anders zou ik tonnetje rond zijn.

Nu is het niet zo dat ik alleen maar ongezonde voeding naar binnen werk. Mijn basis vind ik goed, maar ik doe er niet moeilijk over om een heerlijke snack te nemen of mijn avondeten een keer te vervangen door iets minder gezonds. Ik zie mijn levensstijl ook niet als iets slechts; het kan gewoon beter. Daarom heb ik besloten om het roer om te gooien. Ik ga nu ein-de-lijk stappen maken naar een Fulltime Healthy leven. Dus niet meer 60% goed / 40% slecht. Nee, ik ga nu voor 80% gezond en 20% verwennen. De snacks volledig achterwege laten zou ik niet willen, maar ook vooral niet kunnen. Zoals Gigi Hadid zei: “Eat clean, stay fit and have a burger to stay sane”.

Motivatie
Maar als ik mijn levensstijl niet als iets slecht zie, wat is dan mijn motivatie om dit te doen?

 • Wil ik een sixpack? 
  – Een sixpack is cool hoor, maar ik hoef er niet per se één.
 • Vind ik mezelf te dik?
  – Ach, dat buikje mag wel minder.
 • Moet ik afvallen?
  – Als ik uit zou gaan van mijn BMI, dan zou ik heel hard moeten huilen. Maar nee, het is niet nodig. Een paar kilo’s lichter zou mijn leven wel makkelijker maken.
 • Is het om gezondheidsredenen?
  – Nee, volgens de metingen ben ik gezond als een vis!
 • Ja, maar hallo.. Waarom dan wel?
  – Ik wil beter worden in mijn sport, namelijk CrossFit.

Inspiratie
Zaterdag 1 oktober ben ik naar de Lowlands Throwdown geweest in Apeldoorn. De Lowlands Throwdown is de grootste CrossFit competitie in Nederland. Elke keer als ik van deze competitie weg kom raak ik enorm geïnspireerd. Wat een atleten! Wat een workout! Wat een uitdaging! Het enige wat ik daarna alleen maar denk: ik wil dat ook!

Dankzij Denise heb ik een liefde gekregen voor CrossFit. Deze liefde werd alsmaar groter naarmate ik merkte dat ik beter werd. Helaas ben ik nu op een punt gekomen dat het beter worden steeds langzamer en moeizamer gaan. Alsof ik langzaam tot stilstand kom te staan op mijn ‘Road to Success’. Ik heb zo’n voorgevoel dat dit mede met mijn voeding te maken heeft, want goede voeding is immers goede energie. Goede voeding zorgt ervoor dat ik net die extra kilo’s kwijt zal raken. Dit bij elkaar opgeteld zou kunnen betekenen dat ik beter kan presteren bij CrossFit.

Nu weet ik dat de Lowlands Throwdown veeeeeeel te hoog is gegrepen voor mij, maar ik zou het heel gaaf vinden om mezelf ooit te kwalificeren voor een lokale wedstrijd. Ik ben benieuwd naar wat ik nog meer kan en vooral hoe ver ik kan komen. Dat ga ik nu proberen uit te zoeken in mijn ‘Road to Success’ verhaal. Ik vind het aan de ene kant enorm confronterend om dit met het internet te delen, maar wellicht is het ook wel die de stok achter de deur die ik nodig heb om het een keer écht vol te houden. In deze blog zal ik jou dus meenemen naar mijn gedachten, bevindingen en ervaringen.

Ik weet wel dat ik jouw steun, advies en tips goed kan gebruiken. Kan ik op jouw hulp rekenen?

Liefs,
Selena