Daar staan we dan. Voor de ingang van Van der Valk Zwolle. Sporttas in onze hand, lood in onze schoenen. We kijken elkaar aan. “Willen we dit echt?”. We hebben geen keus. We zijn de samenwerking met Afgemat aangegaan en nu is het tijd voor de eerste training.

Onze eerste échte personal training.

Bij binnenkomst worden we opgewacht door een energiek en sportief uitziend persoon. Dit moet Mathijs zijn.
“Dag dames! Welkom bij Afgemat! Hebben we er zin in?”

Even voorstellen..
Mathijs van den Hoek (30) is personal trainer en de eigenaar van Afgemat sinds 2015. Zijn passie voor personal training werd op jonge leeftijd al getriggerd nadat hij een scooter ongeluk kreeg op zijn 16e. Gelukkig heeft Mathijs hier niks ernstigs aan overgehouden, maar moest hij wel revalideren om zijn knie weer sterker te maken. Zoals Mathijs zelf zegt:

,,In die periode leerde ik diverse specialisten kennen. Het viel mij op dat de werkwijze van één van de specialisten mij erg aansprak, omdat hij verder vroeg hoe het met mij ging. Er werd zogezegd biomechanisch naar mij als persoon gekeken. Dat houdt in dat er gekeken wordt naar de oorzaak van de klacht. Want meerdere factoren kunnen van invloed zijn. Dat vond ik erg interessant.”

Hierdoor koos Mathijs ervoor om een HBO studie te volgen voor Sport, Gezondheid en Management, waarbij hij zich specialiseerde in leefstijl- en gedragsverandering.

Dus, wat houdt Afgemat precies in?
Afgemat is een eenmansbedrijf die gespecialiseerd is in Sport & Lifestyle. De Afgemat trainingen vinden plaats op de zesde verdieping in het Van der Valk hotel in Zwolle.

Mathijs heeft als doel bevlogen en ondernemende personen zowel fysiek als mentaal scherp en gezond te krijgen en te houden. Een afgemat-sessie biedt de ideale ontspanning na inspanning. “Je maakt je hoofd leeg en het zet je weer op scherp”. Na een afgemat-sessie kun jij je weer goed concentreren op de dagelijkse zaken, aldus Mathijs. Als geen ander begrijpt Mathijs dat mensen die weinig tijd hebben, resultaat willen in korte tijd. Om dit te behalen biedt hij een door eigen ervaring samengestelde High Intensity Interval Trainingen (HIIT) van maximaal één uur aan.

In één uur training met Mathijs wordt dus een hoop progressie geboekt. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Alleen.. De trainingen van Mathijs heten niet voor niets “Afgemat”, want afgemat is iets wat je zeker zal zijn na een uurtje trainen met Mathijs! Gelukkig kan je na een uur trainen rustig bijkomen met een heerlijk kopje thee en een eiwitshake. Mathijs schuift zelf ook graag aan om je training te evalueren en overige zaken te bespreken.

Na het drinken van je kopje thee en eiwitshake, is er de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen in de wellness gedeelte van Van der Valk in Zwolle. Je kan dit doen door rustig een tijdschrift te lezen of door één van de stoomcabines of sauna’s te bezoeken. Zoals je je kunt voorstellen is dit heerlijk na het sporten!

Hoe hebben wij Afgemat ervaren?
De lessen bij Afgemat waren onze eerste personal training sessies ever! Toch hebben we ons nooit ongemakkelijk gevoeld; Mathijs weet je op je gemak te stellen. Door de rustige uitleg die je bij iedere oefening krijgt, weet je dat dit goed gaat komen.

Onze trainingen bestonden uit drie onderdelen. Als eerste gingen wij vijf minuten op de crosstrainer om onze spieren warm te maken en onze hartslag op de juiste hoogte krijgen. Hierbij kon Mathijs gelijk ons uithoudingsvermogen meten. Zoals verwacht had Denise een beter uithoudingsvermogen dan Selena. 😉

Tweede onderdeel van de training bestond uit een Tabata training. Hier ging je 50 sec aan de bak en had je 10 sec rust. Hierbij moesten we vijf verschillende oefeningen doen, namelijk burpees, push ups, mountain climbers, squats en planken! Na deze vijf oefeningen, hadden we 1,5 minuut rust en begon de tweede ronde. Uiteindelijk moesten we deze vijf oefeningen drie keer op deze manier herhalen. ZWAAR!

Eenmaal klaar met het tweede onderdeel, begon dan het laatste onderdeel: krachttraining. Hier moesten wij een circuit afleggen van in totaal acht verschillende oefeningen. Bij elke oefening bleef je wederom 50 seconden, waarna je daarna 10 seconden had om over te gaan naar de nieuwe oefening. Uiteindelijk moesten wij dit hele circuit twee keer doen. Dit circuit was iedere training anders. Op deze manier bleven wij dus verschillende spiergroepen trainen.

Eerlijk is eerlijk, wij hadden de trainingen zwaar onderschat! We hadden al een vermoeden dat het zwaar zou gaan worden, maar dat iedere les zwaar zou zijn hadden we niet gedacht! De trainingen worden niet lichter naarmate je ze vaker doet. En zeker niet met Mathijs in de buurt; die legt gerust een schijf van 10 kg op je rug als je aan het planken bent. 😉

De uitdagingen bleven, iedere keer probeerden we weer tot de max gaan. En ging het even niet, dan stond Mathijs binnen no time naast je om je er doorheen te slepen. Opgeven is bij Afgemat geen optie! Juist voor ons werkte dit heel goed; op de minder sterke mentale momenten haalden we toch alles eruit wat er (nog) in zat.

Uit zijn doen en laten en manier van praten, weet je dat Mathijs veel kennis van zaken heeft. Geduldig legt hij de oefeningen uit, vertelt hij waar ze goed voor zijn en helpt hij je in de juiste houding te komen. Dit vonden wij echt een pluspunt, omdat we zo onze houdingen konden perfectioneren voor maximaal resultaat en blessure preventie.

Al met al, hebben wij een super toffe en vooral leerzame ervaring gehad bij Mathijs!

Waarom Afgemat?
Mathijs zit vol energie, weet het maximale uit jou te halen, is er voor je om je er doorheen te slepen, legt de oefeningen goed uit, begeleidt je gedurende het hele uur, helpt je je houdingen te verbeteren en nog belangrijker; in een relatief kort tijdsbestek kun jij je doelen behalen en ga je met een voldaan gevoel de training uit!
Na de training geniet je nog na met een kopje thee of een eiwitshake of duik je lekker de sauna in.

Naast training en coaching kun je bij Afgemat ook aan de slag met een persoonlijk voedingsplan. De registratie en voortgang hiervan kun je bijhouden in een app. Met Afgemat kun je dus volledig je leefstijl in balans brengen en houden. Met Mathijs als stok achter de deur heeft dit een grote kans van slagen! 😉

Ben je benieuwd naar wat Afgemat voor jou kan betekenen of zou je graag meer informatie willen?
Klik dan hier om naar de website van Afgemat te gaan. Natuurlijk mag je ons ook altijd een berichtje sturen.

Liefs,
Selena & Denise

Deze post is in samenwerking met Afgemat. Foto’s zijn gemaakt door Picmaickel.