Een tijdje terug kregen wij een bericht van eiwit.nl met de vraag of wij hun nieuwe eiwitshake wouden testen, namelijk Happy Protein! Een eiwitshake gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Oeh, dat klonk goed! We zeiden enthousiast ‘ja’ en kregen al gauw een test pakketje thuis gestuurd. Denise gaf in haar blog al een kleine introductie over Happy Protein, maar vandaag komen we met de officiële review!

Wat is “Happy Protein”?
Happy Protein is een eiwitshake gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Volgens Happy Protein is deze shake een makkelijke en lekkere manier om genoeg eiwitten na het sporten binnen te krijgen. Happy Protein is een verantwoorde eiwitshake, omdat het van hoogwaardige whey isolaat is gemaakt en weinig vetten en koolhydraten bevat. Verder hebben ze nog vitamines en magnesium aan Happy Protein toegevoegd, waardoor het nog meer toevoegt aan je lichaam. Volgens Happy Protein draagt de shake bij aan meer (geestelijke) energie, een normaal werkend immuunsysteem, het goed functioneren van je spieren en een gezonde huid. Kortom: een eiwitshake met happiness inside!

Wat zijn de voedingswaarden van Happy Protein?
Volgens Happy Protein bestaat Happy Protein uit Whey Isolaat met 88% proteïnen, is het verrijkt met o.a. vitamine B3, B5, C en Magnesium, bevat het geen toegevoegde suikers en is het vegetarisch en glutenvrij.

Hieronder vind je een kleine overzicht van de voedingswaarden per 30 gram (1 sachet/shake):
Kcal: 108
KJ: 453
Vetten: 0,1 gram
W.V. verzadigd: 0 gram
Eiwitten: 26 gram
Koolhydraten: 1,5 gram
W.V. suikers: 0,7 gram
Zout: 0,1 gram

Verder hebben ze de volgende ingrediënten aan de shake toegevoegd:
Wei eiwit isolaat instant 94,76% (melk, soja lecithine), natuurlijke aroma’s verdikkingsmiddel: guargom, vitaminen- en mineralenblend, steviol glycosides uit Steva.

Wat vond ik ervan?
Als ik de verpakking met de informatie en ingrediënten zo lees, klinkt Happy Protein als de ideale eiwitshake. Het bevat veel eiwitten, bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is laag in de kcal. Ik heb het een paar keer geprobeerd na het trainen. Een groot voordeel van Happy Protein vond ik dat ik er niet van aankwam. Er bestaan namelijk eiwitshakes die je buikje niet veel goeds doen, omdat aantal kcal, vetten en koolhydraten wat hoger zitten. Voor mensen die dus bezig zijn met krachttraining en afvallen, maar wel genoeg eiwitten willen binnen krijgen, is de shake dus ideaal.

Of ik erg veel verschil merkte qua herstel? Nee, niet echt. Ondanks dat er genoeg eiwitten in zitten, had ik niet het gevoel dat ik optimaal hersteld was van mijn spierpijn. Ik train voornamelijk ’s avonds, dus ik zoek een shake die mij helpt herstellen tijdens het slapen. Aangezien ik aan crossfit doe en dus vaak zwaar train, is optimale spierherstel wel van belang. Ik zelf gebruik daarom vaak caseine eiwitshakes, omdat dit trage eiwitten zijn die je spieren helpen herstellen tijdens het slapen. Wellicht is Happy Protein meer geschikt voor mensen die overdag lekker aan krachttraining doen.

Verder heb ik twee soorten smaken ontvangen, namelijk aardbei en vanille. Ik zelf ben een persoon die zich heel erg laat leiden door smaak. Als iets niet lekker smaakt, haak ik namelijk compleet af. Maakt niet uit hoe gezond het voor me is of niet. Helaas vond ik de smaak van Happy Protein niet zo. Bij de smaak aardbei verwachtte ik een zoete smaak, maar dat viel best tegen. Daarbij moet ik zeggen dat het absoluut niet chemisch smaakt, dus dat is dan wel een pluspuntje. De vanille versie smaakte op de een of andere manier meer naar kaneel en was daarom ook raar om te drinken. Dus als ik moest kiezen voor de smaak, dan zou mijn keuze helaas niet op Happy Protein vallen.

Cijfer Happy Protein: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ 7/10

Toch krijgt Happy Protein wel een 7 van mij. Hoewel het zelf niet mijn eerste keuze zou zijn, kan ik wel de voordelen van Happy Protein zien. Voor mensen die erg bewust met hun voeding en krachttrainingen bezig zijn, is de eiwitshake een ideale aanvulling op hun healthy lifestyle.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Happy Protein? Je kan de eiwitshake hier kopen.

Liefs,
Selena

Deze post is in samenwerking met eiwit.nl.