Vorig jaar las ik een blog over de Disney marathon in Disneyland Parijs; een marathon waarbij je zowel door als buiten het park rent. Dit klonk als iets tofs! Maar goed, inmiddels weet ook iedereen dat ik geen hardloper ben en dus zeker geen marathon vol kan en wil houden. Gelukkig kwam Disneyland dit jaar met een run die wel een optie kon zijn voor mij..

Dit jaar introduceerde Disneyland de 10km run naast de 1km, 5km en 21km. Samen met drie vriendinnen reisde ik af naar Parijs om te gaan strijden!

Strijd om de tickets
Wat Disney erg slim heeft gedaan is dat de eerste tickets alleen beschikbaar zijn in combinatie met hun Disneyhotels. Omdat dit een wel erg dure aangelegenheid werd voor alleen een run, besloten wij te wachten op de losse tickets.
Disney kondigde aan dat deze losse tickets beschikbaar kwamen in het voorjaar, maar dit verschoof al gauw richting de zomermaanden. Een tip om aan losse tickets te komen; schrijf je in op de nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief wordt je op de hoogte gesteld als de losse tickets beschikbaar zijn.

Eén van mijn vriendinnen heeft zo ook onze tickets weten te bemachtigen. Maar.. hoe makkelijk het hier klinkt, zo ging het niet bij ons in de praktijk. We kwamen op een website uit met een soort van zandloper en we moesten als het ware een soort van ingeloot worden. Zenuwslopend! Ondertussen zagen we namelijk het aantal beschikbare tickets afnemen..

Twee van ons (waaronder ik) wilden graag voor de 5km gaan, omdat we bang waren dat we erg last zouden krijgen van onze knieën en omdat ik natuurlijk ook niet getraind had. Helaas voor ons verdwenen de tickets voor de 5km als sneeuw voor de zon en toen wij ein-de-lijk aan de beurt waren konden we alleen nog voor de 10km en de halve marathon gaan. Dan maar voor de 10km en zien hoe we het gaan doen! 😉

Ophalen startnummers
De run was gepland op 23 september en een avond van tevoren konden wij ons startnummer ophalen. We kregen een plastic tas, ons startnummer en ons voorafbestelde t-shirt. De plastic tas is het enige dat we de volgende dag mee mochten nemen naar de run. Op zich heel slim bedacht van Disney; zo zou voorkomen worden dat iedereen zijn (volle) tassen mee zou slepen.
De t-shirts waren echter niet wat wij verwacht hadden! De Franse maten zijn zoooveel kleiner dan dat wij gewend zijn. Mocht je dus volgend jaar mee willen doen met de run, houdt hier dan rekening mee. Ik ging van mijn maatje S naar maatje L..

Dag van de run
Na een nacht van welgeteld twee uur diepe slaap, ging de wekker om 5.10 uur. Oh men, hier was ik zo niet voor gemaakt! Zeker niet om 10km te moeten gaan rennen..
Een andere keus hadden we echter ook niet, want we moesten om 6.30 aanwezig zijn in Disney. De run zelf zou om 7.00 uur starten en we zouden binnen moeten zijn om 9.30 uur anders zouden we geen medaille krijgen. Kortom, kostuum aan en op naar Disney!

Let’s do this!
Samen met duizenden anderen stonden wij vanaf 6.30 voor de start te wachten tot het onze beurt was om te beginnen aan onze 10km.
Er werd goede muziek gedraaid en de organisatie zorgde er wel voor dat wij de nodige energie kregen. Wat een enthousiasme op dat tijdstip. Negen van de tien mensen was verkleed, dus de tijd kwam je prima door met rondkijken 😉

De run
De 10km run ging voor het grootste gedeelte door de twee parken, met hier en daar een uitzondering zodat je ook achter de schermen een kijkje kon nemen. Voor mij waren dit persoonlijk de zwaarste momenten; er was namelijk niets leuks te zien en toen voelde ik pas hoe mijn voeten aan het branden waren!

Door het park zelf rennen is echt het meest toffe van de run. De Disneymedewerkers moedigen je op allerlei punten aan en believe me, it works! Je wordt er gewoon echt blij van en dat terwijl je aan het hardlopen bent!

In het park staan niet alleen de medewerkers je op te wachten en aan te moedigen, hier en daar staan ook Disneyfiguren waarmee je op de foto kunt. Houd er wel rekening mee dat de rij erg lang kan zijn of dat je net als wij de pech hebben dat ze “gesloten” zijn. Zo was ik intens blij dat ik Aladdin zag, maar toen ik aankwam kreeg ik alleen maar te horen “we’re closed”. Minpuntje van Disney dus! Disney heeft totaal geen rekening gehouden met de te late start (wij vertrokken pas rond 7.40 uur in plaats van 7.00 uur) en dus de hoeveelheid mensen die bij het eerstvolgende figuur zouden aankomen. Daarnaast hadden ze ook te weinig figuren rondlopen in het park. Ik denk dat wij er maximaal 10 hebben gezien en dat is gezien de grootte van het park best weinig!

How did I survive?
Achteraf gezien hebben we altijd makkelijk praten en dat zal ik nu dan ook voor het gemak even voortzetten. De run viel mij inderdaad reuze mee. 10km klinkt erg lang en misschien voor sommigen ook echt onhaalbaar, maar hoewel ik na 7km echt wel last had van mijn voeten en na de 9km echt wel stukken wilde lopen, ben ik niet volledig doodgegaan. Daarom geloof ik ook echt dat deze run voor iedereen is weggelegd. Het is en blijft immers een fun run 😉 !

Ga jij volgend jaar ook meedoen? 

Liefs,
Denise