De Purpuz Planner is een nieuw product die ik per toeval tegenkwam tijdens een surfsessie op LinkedIn. Ondanks dat steeds meer mensen klagen dat LinkedIn op Facebook gaat lijken, vind ik het juist steeds leuker worden. Vaker worden er informele berichten gedeeld zoals boekentips of nieuwe producten.
De Purpuz Planner is een specifiek product die mij aanspreekt en waarvan ik geloof dat iedereen er eentje zou moeten hebben. Zeker als je ambitieus bent en een hoop doelen te verwezenlijken hebt ūüėČ !

Wat is de Purpuz Planner?
De Purpuz Planner is heel simpelweg gezegd de eerste¬†life coach op papier.¬†Naast het feit dat de Purpuz Planner dient als agenda, biedt het nog iets extra’s. Het zorgt er namelijk voor dat jij je doelen gaat behalen!
Hoe? Door middel van acht tools; de Purpuz map, de Purpuz matrix, het Purpuz plan, de Purpuz pad, de maand- en weekplanningen, een dagreflectie en vragen aan jezelf.
Het lijkt misschien veel informatie, veel werk en best ingewikkeld, maar dat valt reuze mee! Op de eerste paar pagina’s staat aangegeven hoe de planner het best gebruikt kan worden en wordt er stap voor stap uitgelegd hoe de tools ingevuld en ingezet kunnen worden.

De basis is uiteraard de Purpuz map. Hierin kun je al je dromen en doelen opschrijven. Het maakt niet uit hoeveel dromen of doelen je hebt; het gaat er hier om dat je ze kunt visualiseren.

In de Purpuz matrix ga je vervolgens je dromen ordenen. Gezien het niet mogelijk is om aan iedere droom tegelijk te werken, dus wordt er met behulp van de matrix de keuze gemaakt welke droom of welk doel als eerst verwezenlijkt gaat worden.

In het Purpuz plan deel je jouw droom of doel op in kleinere en overzichtelijke stappen, zodat je gericht aan je droom of doel kunt werken. Het grote voordeel hiervan is dat je “grote” droom of doel haalbaar wordt; kleine stapjes zijn nu eenmaal makkelijker te zetten.

Het Purpuz pad maakt je doelen net iets concreter; in dit gedeelte ga je er namelijk een tijd aan verbinden. Per subdoel ga je aangeven hoeveel tijd je ervoor nodig hebt en in welke volgorde je de subdoelen wil afhandelen. Misschien wil je wel beginnen met de subdoelen die weinig of juist veel tijd vergen.

In de maand- en weekplanningen beschrijf je de stappen/subdoelen die je per maand en week wilt zetten om dichter bij het behalen van je droom of doel te komen. In de maandplanning staan de¬†to do’s¬†voornamelijk¬†globaal beschreven waarna je ze concreter kan maken in de weekplanningen. Aan het begin van iedere week check je uiteraard of je stappen/subdoelen nog realistisch zijn.

Om bij jezelf te blijven en zo nu en dan even stil te staan, stelt de Purpuz Planner je aan het eind van iedere maand stil te staan bij de dagelijkse overwinningen en de dagelijkse groei. De antwoorden schrijf je in het “vragen aan jezelf” gedeelte.¬†Wil je het nog concreter maken, dan kun je er voor kiezen om ook iedere dag de dagreflectie in te vullen.¬†Een groot voordeel van al deze vragen is dat je bewust blijft van hetgeen je wilt bereiken √©n je blijft je motivatie vasthouden!

Het verhaal achter de Purpuz Planner
Clen Verkleij is het gezicht achter de Purpuz Planner. Tijdens een burn-out besloot hij met zijn coach eens alles op een rijtje te gaan zetten. Zijn doel was om weer gezond te worden en vol goede moed begon hij op een A-4tje te schrijven waar hij blij van werd en wat zijn geluksmomentjes zijn. Door te plannen, structureren en reflecteren kwam hij meer in balans en werd hij gelukkiger. Dit wilde hij met de rest van de wereld delen!
Hij besloot om de tools van zijn coach te bundelen zodat ieder mens meer gebalanceerd, gelukkig en succesvol kan leven. De Purpuz was geboren!

Waarom ben ik fan?
Ook ik bevond me net als Clen eens in een zeer stressvolle periode en daardoor weet ik hoe belangrijk het is om alles weer inzichtelijk en op een rijtje te krijgen. Daarbij ben ik ook van mening dat als je een doel of droom hebt, je hier zeker werk van moet maken. In deze tijd is in principe alles mogelijk, dus why wait?
Echter kan ik hierbij ook wel begrijpen dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om dromen en doelen waar te maken; soms lijken ze zo complex of zo groot dat de moed je in de schoenen zakt. Een steuntje in de rug kan dan net hetgeen zijn dat je over de streep trekt. Je hoeft nu niet verder te zoeken of een (dure) coach in de arm te nemen; de Purpuz Planner kan dit werk voor je doen.

Persoonlijk vind ik het heel erg fijn dat ik alles kwijt kan in √©√©n agenda. Geen¬†to do lists¬†die ik overal neerzet, geen hoofd vol idee√ęn. Nee, ik heb nu alles geordend in mijn planner staan. Ik heb rust in mijn hoofd en het volledige overzicht van mijn dromen en doelen. En natuurlijk de stappen er naartoe!
Per week kan ik ook aangeven met wie ik contact wil opnemen/onderhouden (héél handig gezien we steeds onpersoonlijker worden), krijg ik wekelijks een inspirerende quote te zien (laat je weer even stil staan en bewust worden) en staat er wekelijks een uitdaging beschreven (zo blijf je je ook persoonlijk ontwikkelen).
Eerlijk is eerlijk, ik moet wel opmerken dat mijn Purpuz Planner een stuk groter en dus zwaarder is dan mijn vorige handzame agenda, maar omdat het zoveel toevoegt aan mijn leven ben ik wel bereid om die extra kilo’s mee te zeulen ūüėČ . Ik ben oprecht een fan van de Purpuz Planner!

Meer informatie
Heb ik jou ook enthousiast of nieuwsgierig gemaakt en wil je meer weten over dit mooie product?
Dan verwijs ik je graag naar Purpuz! Hier download je trouwens ook je gratis planner in PDF, mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn..

Liefs,
Denise

 

 

Fotobron: Purpuz.