BAM! Een korte Power Workout die je thuis kunt uitvoeren in je eigen slaapkamer of in je hotelkamer als je op reis bent!

En? Wat vond je van de vorige Power Workout? Was ie pittig of prima te doen? Deze week gaan we van start met een nieuwe workout. De workout van deze week komt van de website Hotel WODs. Deze website barst van de toffe workouts die je dus overal kunt doen. Een website waar wij ook graag inspiratie vandaan halen. 😉

De workout van vandaag bestaat uit één ronde, maar wel veel herhalingen. Een pittige en uitdagen workout dus, maar absoluut leuk om te doen. Ben jij er klaar voor?

Wat heb je nodig?
* Een matje om op te liggen (is niet verplicht!)

Wat moet je doen?
Eerst begin je met een warming-up van vijf minuten. Dit kan een klein rondje rennen zijn, touwtje springen of jumping jacks. Als je spieren er maar warm van worden!

Daarna begin je met de workout. Elke oefening ga je één keer bij langs met de bijbehorende herhalingen:

* 100 jumping jacks
IMG_2742IMG_2743
Je start in een staande positie, helemaal recht met je armen langs je zij. Vervolgens spring je omhoog met je benen wijd en je armen boven je hoofd en land je. Je springt vervolgens weer terug naar je startpositie.

* 75 squats

Je start in een staande positie met je voeten op schouderbreedte.  Je zakt in een rechte houding door je knieën. Let op: je moet niet voorover gebogen naar beneden gaan. Je duwt je kont naar achteren en zorgt ervoor dat je rug in een zo recht mogelijke houding blijft. Je zakt iets verder voorbij je knieën en komt dan weer omhoog.

* 50 push ups
IMG_2734IMG_2736
Bij de push up zorg je voor een rechte houding. Je handen plaats je onder schouders. Vanaf deze positie duw je jezelf omhoog. Blijf altijd in een rechte houding! Als je rug bol gaat staan, kan dit averechts werken. Vind je dit te zwaar? Doe het dan vanaf je knieën of tegen een muur of (venster)bank aan.

* 25 burpees
IMG_2746IMG_2748IMG_2750IMG_2753
Je ligt met je buik op de grond en je handen onder je schouders. Je duwt jezelf omhoog (zoals in een push-up) en brengt je voeten richting je handen. Vervolgens spring je omhoog en klap je met je handen boven je hoofd. Let op: je moet je rug ten alle tijden recht houden! Doe je dit niet, dan kan dit consequenties hebben voor je rug. Vind je de oefening te zwaar? Begin dan alvast in push-up houding zoals op de tweede foto.

Dat was de workout! Zoals ik zei: één ronde, maar super veel herhalingen. Lekker uitdagend, maar wat een power! Als je deze workout hebt gedaan, dan mag je jezelf best een schouderklopje geven! 🙂

Na de workout doe je een cooling down van vijf minuten. Hierbij strek je de spieren die je zojuist gebruikt hebt. Strek je armen en benen.

Aanrader
Wij raden aan om voor de workout een warming up van vijf minuten te doen en na de workout een cooling down van vijf minuten. Het is belangrijk dat de spieren warm zijn voordat je begint. Dit om scheurtjes te voorkomen. De cooling down zorgt ervoor dat de spieren goed gestrekt worden om spierpijn te verminderen.

Laat je even weten hoe het ging?

Liefs,
Selena