Vandaag delen we weer een heerlijke recept van Fit Men Cook, namelijk de Post Workout Brownie! Deze snack is lekker, gezond en ook nog eens ideaal als post workout snack. Wat wil je nog meer? 😉

Het bereiden van deze gezonde brownies kost wel meer tijd dan de gemiddelde recept die we posten. Toch is hij wel de moeite waard om met jullie te delen. De Post Workout Brownie heeft de heerlijke smaak van chocola, maar bestaat alleen maar uit gezonde ingrediënten!

Wat heb je nodig?
* 500 gram zoete aardappel
* Halve kopje havermeel
* 1 courgette
* Halve kopje cacao poeder
* 1,5 theelepel bakpoeder
* 2 eieren
* 3 eiwitten
* 1/3 kopje honing

Wat moet je doen?
* Verwarm de oven op 210 graden. Als de oven warm is, leg de zoete aardappelen in folie in de oven voor ongeveer één uur lang. Als de zoete aardappelen klaar zijn, laat je ze afkoelen tot kamer temperatuur.
* Verwarm de oven opnieuw op 170 graden.
* Schil de courgette en maak hier dunne reepjes ‘spaghetti’ van.
* Prak de zoete aardappelen fijn in een grote kom.
* Voeg alle ingrediënten toe van bovenstaande lijst aan de grote kom en mix alles door elkaar.
* Verdeel de inhoud van de grote kom in je muffin bakvorm.
* Bak de brownies in de oven voor ongeveer 30 minuten lang.

Hieronder vind je een filmpje die het bereiden van dit recept in één minuut tijd laat zien:

Even op een rijtje waarom dit gerecht gezond is..

 • Eieren zijn natuurlijk goede eiwitbronnen, bevatten Omega-3- vetzuren en de nodige
  vitamines en mineralen (A, B12, D, zink, selenium en ijzer). Door de luteïne in het eigeel is
  het dé antioxidant voor onze ogen en door de choline hebben eieren een gunstige werking
  op de verlaging van de vetten in ons bloed. Daarnaast verbetert de darmperistaltiek
  (darmbeweging) wat gunstig is voor mensen met trage darmen.
 • Rauwe cacao bevat veel magnesium; dit is erg belangrijk voor het functioneren van ons zenuwstelsel. Naast magnesium bevat het ook de mineralen ijzer, chromium, mangaan, zink en koper. Er wordt gezegd dat rauwe cacao de hoogste concentratie van antioxidanten heeft van alle voedingsmiddelen.
 • Courgettes zijn goed voor onze ogen omdat ze veel vitamine A en de fytonutriënten zeaxanthine en luteïne bevatten. Naast vitamine A, bevatten ze ook veel vitamine B, C, zink, magnesium, kalium, calcium, ijzer, fosfor en vezels. De antioxidanten die de courgette bevat, zorgen ervoor dat courgettes een ontstekingsremmende werking op celniveau hebben. Bijkomend voordeel; de courgette bevat weinig calorieën.
 • Zoete aardappelen geven ten opzichte van de “normale” aardappel een minder snelle stijging van de bloedsuikerspiegel (deze blijft relatief stabiel). Dit komt omdat de glykemische index voor een zoete aardappel veel lager ligt dan een normale aardappel. De zoete aardappel is daarom ook iets beter voor mensen met diabetes. Een zoete aardappel bevat veel vezels, welke zorgen voor een snel en lang verzadigd gevoel. Ook bevatten ze veel betacaroteen, vitamine A, vitamine C, magnesium, kalium en calcium.
 • Haver(meel) bevat de nodige vitamines en mineralen (B1, B2, B6, E, K, caroteen, zink, ijzer, fosfor en magnesium). De bloedsuikerspiegel blijft stabiel, het verbetert de stoelgang en door de hoge verzadigingsgraad draagt het ook bij aan het tegengaan van diabetes.
 • Honing heeft een bacterie- en schimmel remmende werking en werkt daarom erg goed bij keelpijn, bacteriële darminfecties, maagzweren en wondjes. Honing is een veel gezonder alternatief dan suiker, omdat het onze bloedsuikerspiegel in balans houdt. Voor sporters is honing ideaal; het uithoudingsvermogen wordt vergroot en de herstelperiode verkort; dit komt omdat de glycogeenvoorraden in onze spieren stabiel blijven waardoor je uithoudingsvermogen vergroot wordt. Daarnaast bevat honing erg veel antioxidanten die ons beschermen en gezien honing ook een probiotica is, heeft het een positief effect op onze stoelgang en spijsvertering.

Enjoy!

Liefs,
Selena

Bron:
http://fitmencook.com/post-workout-sweet-potato-brownies/