Dit vrolijke, tropische ontbijtje zorgt voor een goed begin van je dag. Het is snel klaar, geeft genoeg energie en is ook nog eens goed voor de lijn!

Een betere begin van de dag is er niet! Hieronder vind je het recept:

Bereidingstijd
* ± 6 min

Wat heb je nodig voor 2 porties?
* 200 ml yoghurt
* 200 ml kokosmelk
* 2 el chiazaadjes
* 2 el rozijnen
* 4 aardbeien
* 1 (kleine) schijf watermeloen

Wat gaan we doen?
Mix de yoghurt, kokosmelk en chiazaadjes in een blender. Snijd de aardbeien en watermeloen in kleine stukjes. Doe de yoghurtmix in een kom en voeg het fruit en de rozijnen toe.

Even op een rijtje waarom dit recept gezond is..

  • Yoghurt is een goede eiwitbron en bevat vitamines (waaronder B12 en D) en mineralen (waaronder calcium, magnesium, kalium, zink, fosfor. Kalium en calcium dragen bij aan een lage(re) bloeddruk). Yoghurt is ook een goede bron van probiotica. Zo bevat het melkzuur- en bifidobacteriën. En juist deze bacteriën ondersteunen onze spijsvertering, bieden ondersteuning bij darmklachten zoals obstipatie en diarree en stimuleren ons immuunsysteem.
  • Kokos werkt ontstekingsremmend en versterkt het immuunsysteem. Het zorgt er ook voor dat magnesium en calcium beter worden opgenomen door het lichaam. Daarnaast vermindert kokos het risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Ook verbetert de spijsvertering en versnelt zelfs de stofwisseling door kokos; door de snellere verbranding ondersteunt dit je bij afvallen.
  • Chiazaadjes bevatten veel mineralen (magnesium, selenium, ijzer, kalium, calcium), eiwitten, omega 3-vetzuren en erg veel vezels. Chiazaadjes helpen bovendien bij afvallen en het gewicht onder controle houden, omdat ze je een lang verzadigd gevoel geven.
  • Rozijnen bevat vitamine B en diverse mineralen zoals kalium, koper, mangaan, ijzer, fosfor en borium. Borium is handig voor als we ouder worden; het verstevigd namelijk onze botten. Rozijnen helpen ook bij de opname van voedingsstoffen, stimuleren ons spijsverteringssysteem en remmen ook de groei van diverse mondbacteriën af. Doordat rozijnen ook anthocyaninen (een van de sterkst werkende antioxidanten in groente en fruit) bevatten hebben ze ook een ontstekingsremmende en antiallergische werking.
  • Aardbeien bevatten een grote hoeveelheid vitamine C (goed voor ons immuunsysteem, onze huid en ons haar) en foliumzuur (goed voor vrouwen die zwanger willen worden of zijn) en kalium (regelt de vochtbalans van ons lichaam en is belangrijk voor een goede bloeddruk). Daarnaast bevat het ook veel vitamine K en magnesium, welke bijdragen aan de instandhouding van ons botweefsel. Aardbeien bevatten ook veel mangaan wat bijdraagt aan de bestrijding van zuurstofradicalen.
  • Watermeloenen bevatten veel vezels, ijzer, kalium (bloeddrukverlagend effect), vitamine C, lycopeen en betacaroteen (twee sterke antioxidanten). Lycopeen “vangt” vrije radicalen in ons lichaam en zorgt er voor dat deze onschadelijk worden gemaakt en het ons lichaam zonder problemen kan verlaten. Betacaroteen wordt omgezet in vitamine A, wat erg goed is voor de opbouw van onze huid, haar en ogen. Watermeloenen bevatten ook veel citruline. Dit is een belangrijk aminozuur voor ons, omdat het een onmisbare bouwstof en eiwit is voor de opbouw van onze lichaamscellen. Uit onderzoek is ook gebleken dat citruline het spierherstel vergroot bij sporters.

Enjoy!

Liefs,
Denise