De BFF is de persoon die jou overtuigd om naar de gym te gaan. Die ervoor zorgt dat jij met je luie kont van de bank af komt. De BFF is de persoon die jou door je workout heen sleept of juist ervoor zorgt dat je nog beter gaat presteren. Dus Best Fit Friend, deze blog is speciaal voor jou.

De BFF (Best Fit Friend) is de persoon die je niet durft af te zeggen voor trainen. De BFF is de persoon die je eigenlijk wilt verslaan tijdens training. Hij/zij pusht je om door te gaan, om door te zetten. De BFF is de persoon die het beste uit jou haalt. Daarom moet je je BFF eigenlijk verdomd dankbaar zijn, want zonder hem/haar had je misschien niet gestaan waar je nu was. Zonder hem/haar had je misschien niet het haasje gevonden die jou beter had gemaakt. Andersom geldt het ook. Jullie vullen elkaar aan en maken elkaar beter. Dat is eigenlijk de definitie van de ideale BFF.

Helaas is het zoeken van een ideale BFF niet makkelijk. Trainen met een willekeurig persoon kan altijd, maar als die persoon net zo lief als jij op de bank zit om te Netflixen, dan is de kans klein(er) dat jij met je BFF gaat trainen. Je moet ook geen BFF hebben die eigenlijk alleen maar wil socializen. Hoewel socializen leuk en gezellig is, is dat niet de reden waarom jullie naar de gym gaan. De gym is om te trainen, om beter te worden. Niet om je wekelijkse theekransje te houden!

Misschien heb je nu wel een BFF gevonden die wel serieus is qua trainen, maar helaas nog steeds niet bij je past omdat hij/zij niet op hetzelfde niveau zit. Met deze BFF kun je wel trainen, omdat je allebei je schema kunt aanpassen naar jullie eigen niveau. Er zal echter wel altijd één iemand beter blijven dan de ander, waardoor de uitdaging voor de één misschien minder hoog is.

Nou weet ik dat het verdomd moeilijk is om de juiste BFF te vinden. Ook ik heb eigenlijk lang gezocht naar die persoon, maar helaas nooit een ideale match gehad. Dus heb jij die BFF gevonden die het maximale uit jou haalt? Wees blij en koester je BFF goed. Laat aan je BFF weten hoe blij je met hem/haar bent en blijf het maximale uit elkaar halen!

Mocht je nu zoals ik (nog) niet die juiste BFF hebben gevonden, blijf dan vooral op jezelf bouwen. Wees voor jezelf de persoon die jou van de bank af schopt en de workout doet. Wees de persoon voor jezelf die doorzet en de training afmaakt of misschien zelfs verdergaat. Wees voor jezelf de persoon die meer uit zichzelf haalt dan verwacht.

Want hoe je alles wendt of keert, je doet het allemaal voor jezelf.

Train jij met iemand anders? Is hij/zij de ideale BFF voor jou?

Liefs,
Selena