Mijn hele leven sport ik al en de laatste vier jaar ben ik matties met CrossFit geweest. Zoveel progressie als ik in het begin boekte, zo hard sta ik nu stil. I need to get back on track!
Daarom heb ik een doel gesteld. En niet zo’n kleintje ook. Ik wil weten hoe fit en hoe gespierd ik kan worden. Ik wil weten wat de max is van mijn lichaam.
Ik heb er een jaar lang voor uitgetrokken om hier achter te komen. In mijn persoonlijke blogs neem ik je mee!

Time flies when you are having fun!
En fun hadden we in Italie! Een lang weekend doorbrengen in Cinque Terre stond al zo lang op mijn bucketlist; na het zien van een prachtige Instafoto moest ik er zelf ook gewoon een kijkje nemen.
Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Vanaf Duitsland vlogen wij naar Pisa om vervolgens met de trein naar Levanto te gaan waar wij een paar dagen gingen doorbrengen om Cinque Terre te ontdekken.

Heerlijk warm weer, super mooie omgeving en oh menn, al dat eten!

En dat is precies waar het misging.

IJsje hier, slush puppy daar. Wijntje en biertje bij deze bar, pizza bij het andere restaurant. We hebben echt de meest goddelijke pasta ever gegeten.

Yep, life is good.

En dat zag ik ook terug aan mijn lichaam. Bij terugkomst kon ik mijn naam zo veranderen in Holle Bolle Gijs.

Mijn foodbaby was in deze paar dagen zo groot geworden dat ik voor mijn gevoel een week lang niet meer hoefde te eten.

Hoewel anderen mijn struggle niet begrepen (“je bent nog steeds hartstikke slank”), voelde ik me wel degelijk dik.

Mijn buik bleef bol staan (bye bye strakke jurkjes) en mijn sixpack was volledig verdwenen.

Yep, dit was echt wel mijn toppunt!

Hier moesten we dus echt even iets aan gaan veranderen.

Ik wilde niet alleen weer goed in mijn kleding komen te zitten, maar vooral in mijn vel. Er is namelijk niets vervelender dan een buikje zien die je nog nóóit hebt gezien en je zo overvol voelen. Dus ja, ook slanke mensen kunnen zich prima dik voelen! 😉

Welkom in mijn leven, HIIT!
Ondanks dat ik geen echte CrossFitfan meer ben, moet ik toegeven dat deze sport er wel ooit eens voor gezorgd heeft dat ik topfit werd.
Sinds ik aan gewichtheffen doe, begint ook mijn lichaam zich een beetje aan deze “luie” sport aan te passen. Hoewel de training qua gewicht zeker intensief kunnen zijn, verbrand ik er lang niet zoveel mee als met CrossFit.
Deze trainingen moesten maar weer even in mijn leven komen!

Een week lang heb ik me gestort op HIIT trainingen en hardlopen. Leuk was anders, maar ik wilde me weer zo voelen als voor de vakantie; fit!

Hoewel mijn uithoudingsvermogen 0,0 was, wist mijn doorzettingsvermogen me er doorheen te slepen. Eindelijk werden de lijntjes weer een beetje zichtbaar. Dit voelde goed!

Tegelijkertijd besefte ik ook wel dat ik nog maar vier (!) maanden heb om Mijn grootste doel te bereiken.
Kan ik mijn lichaam nog meer gaan veranderen en vormen? Of is toch de weg naar Mijn grootste doel uiteindelijk het doel op zich geweest?