Mijn hele leven sport ik al en de laatste vier jaar ben ik matties met CrossFit geweest. Zoveel progressie als ik in het begin boekte, zo hard sta ik nu stil. I need to get back on track!
Daarom heb ik een doel gesteld. En niet zo’n kleintje ook. Ik wil weten hoe fit en hoe gespierd ik kan worden. Ik wil weten wat de max is van mijn lichaam.
Ik heb er een jaar lang voor uitgetrokken om hier achter te komen. In mijn persoonlijke blogs neem ik je mee!

Terugblik
OMG.. we zitten gewoon al in de tweede helft van dit jaar. Oftewel, ik ben al meer dan een half jaar bezig met het bijhouden van mijn reis naar de max van mijn lichaam. Can’t believe it, time flies!

Als de dag van gisteren kan ik het gesprek tussen Selena en mij nog herinneren. Zij was namelijk de eerste met wie ik mijn doel deelde en binnen no time gaf ze aan dat ik een blog moest gaan bijhouden.

Ik.. een blog bijhouden.. over mijn struggles en trainingen.. Ik dacht dat ze gek was geworden.

Want wie zit er nu op te wachten? Zat ik er zelf überhaupt wel op te wachten? Ga ik wel zoveel dingen meemaken die boeiend genoeg zijn om te delen?

Gedachtes aan de ene kant, Selena en haar motiverende woorden aan de andere kant.

I decided to give it a try..

Verdwaald
Vol goede moed heb ik een doel gezet en ik zou dit wel even gaan doen. Misschien dacht ik er te licht over of misschien kun je tegenwoordig gewoon écht geen pad meer uitstippelen, maar mijn weg naar sterk, fit en gespierd worden is heel anders gegaan dan ik voor ogen had. In plaats van doorlopen met oogkleppen op, sloeg ik op elk zijpad af om een kijkje te nemen.

I was lost in de wondere wereld van trainen.

Ik trainde thuis, begon te hardlopen, ging naar de gym, trainde met mijn vader of broertje mee, volgde schema’s van PT-ers.. Ik werd sterker en mijn lichaam begon zich te vormen, maar die happy feeling bleef uit.

Ik miste iets.

Ik miste iemand die de wereld van fitnessoefeningen écht begrijpt. Ik miste iemand die met mij het maximale uit me wilde halen. Ik miste een goede en fijne gym waar ik mijn ei kwijt kon en waar trainen weer een prioriteit in mijn leven zou worden.

Gewichtheffen Zwolle
Het heeft niet lang geduurd voordat ik wist wat mij echt blij zou maken; dom lomp met gewichten gooien. Gewichtheffen Zwolle heeft altijd achter in mijn hoofd gezeten en dit was dan ook het ideale moment om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Na het eerste gesprek was ik enthousiast, dit is precies waar ik naar op zoek was! Er werd mij geadviseerd om een abonnement te nemen voor een korte periode om te kijken of ik dit wel echt leuk zou vinden, maar ik was al om.. Alleen van de gedachte hier te kunnen trainen en getraind worden in iets wat ik écht leuk vind maakte me al gelukkig. Ik was na een lange zoektocht eindelijk back on track!

Rollercoaster
Inmiddels zijn we zeven maanden verder. Bij Gewichtheffen Zwolle ben ik begonnen met iets wat ik het leukste vond; powerliften. Voor mij was het heel belangrijk om het plezier terug te krijgen in trainen en daarom wilde ik mij absoluut niet bezig houden met de mentale struggles die bij gewichtheffen komen kijken.
Ondanks dat ik nooit eerder mee deed aan wedstrijden, heb ik besloten om met de eerste powerlift wedstrijd mee te doen. Ik won! Ik had niet alleen mijn happy feeling terug, maar ik boekte ook eindelijk vooruitgang.

Maar waar ik bij sporten vooruitgang boekte, boekte ik op een ander gebied een terugval. Stress besloot om mijn leven over te nemen en de energie die ik nodig had, uit me te zuigen. Ik moest passen op de plaats maken, ik moest voor mezelf kiezen om uiteindelijk weer verder te kunnen komen.
In deze periode heb ik vooral veel yoga gedaan, gewandeld en echt geluisterd naar mijn lichaam. Om volledig te resetten en weer helemaal in balans te komen, heb ik deze periode afgesloten met een Ayurveda retrait in Sri Lanka.

Inmiddels ben ik alweer drie weken aan het trainen. Powerliften heb ik inmiddels ingeruild voor gewichtheffen. Het wordt tijd dat ik beter word in de snatch, dat ik mentaal sterker wordt. Met mijn nieuwe (zware) aangepaste schema ga ik me hier de komende tijd op focussen.
Hoewel de eerste week heel zwaar was en ik net een slappe vaatdoek was, kom ik nu langzaam weer op mijn oude gewichten uit. We’re getting there!

Ik ben allang blij dat ik sinds lange tijd eindelijk weer kan zeggen dat ik weer midden in mijn kracht sta! ♥


Ondanks dat ik er tegenop zag om over mijn persoonlijke doel te bloggen, heeft het me wel heel erg bewust gemaakt van de stappen die ik zet en de dingen die in mijn leven gebeuren. Ik heb nu heel bewust de beslissing genomen om alleen dingen te doen die ik leuk vind en die mij energie geven. Ik weet dat het niet erg is om een stapje terug te doen als mijn lichaam er om vraagt; graag zelfs, want dan kan ik binnen een korter tijdsbestek sterker terug komen.
Kwetsbaar opstellen was ook een dingetje; we praten nu eenmaal niet graag over een terugval. Verbaasd was ik dan ook hoe open jullie waren over jullie stressvolle momenten en burnouts (dankjewel voor de lieve berichten!). We hebben allemaal veel meer met elkaar gemeen dan we in de eerste instantie denken! 😉

Voor nu zeg ik; doe wat je blij maakt, luister naar je gevoel, zoek een gym die als tweede thuis aanvoelt (voor de sporters onder ons) en zet vooral jezelf op de eerste plek. Men zal altijd een oordeel of een mening over je vormen, maar als jij dicht bij jezelf staat, neemt niemand die happiness van je af!