Mijn hele leven sport ik al en de laatste vier jaar ben ik matties met CrossFit geweest. Zoveel progressie als ik in het begin boekte, zo hard sta ik nu stil. I need to get back on track!
Daarom heb ik een doel gesteld. En niet zo’n kleintje ook. Ik wil weten hoe fit en hoe gespierd ik kan worden. Ik wil weten wat de max is van mijn lichaam.
Ik heb er een jaar lang voor uitgetrokken om hier achter te komen. In mijn persoonlijke blogs neem ik je mee!

Stilstaan en loslaten
We zijn vader of moeder, broer of zus, vriend of vriendin, dochter of zoon, student, werknemer of werkgever, vrijwilliger, sporter.. Zoveel verschillende rollen die we dag in dag uit mogen vervullen. En het liefst ook allemaal in dé perfecte uitvoering. Maximaal pieken in ons leven is de standaard geworden.

Dat de tijd sneller dan ooit tevoren gaat is dan ook niet zo heel raar. We rennen en vliegen door de dagen heen. En even stilstaan en beseffen waar we NU mee bezig zijn en wat we NU voelen, doen we (bijna) niet. Nee, want morgen moeten we dit en aankomend weekend dat.

Maar hoe gaan we deze levensstijl volhouden als we nooit naar onszelf en ons lichaam luisteren?

We simply can’t.

Van jongs af aan wist ik wat ik wilde en als ik eenmaal iets in mijn hoofd had, zorgde ik ervoor dat ik dat kreeg. Een doel stellen betekende dat doel behalen. Genoegen nemen met een nice try of voldoelde is simpelweg gewoon een no go. Met die drive en energie voor 10 ben ik dan ook aan Mijn Grootste doel begonnen. Wéér die max opzoeken en die piek bereiken.

Somewhere along the road begon mijn lichaam daar anders over te denken. Die vond het wel even best. Passen op de plaats zouden er gemaakt gaan worden.

Vaak vraag ik me af waarom juist NU mijn energielevel lager moest worden. Dit is zo niet het juiste moment!

Toch blijf ik van mening dat alles met een reden gebeurt en dat nieuwe situaties altijd een levensles bevatten.
Hoewel ik nog niet helemaal achter dé levensles van deze situatie ben gekomen, moet ik toegeven dat ik de afgelopen tijd wel heel veel heb geleerd.

Ik kan luisteren naar mijn lichaam, ik durf een stap terug te doen, ik ruil gewichtheffen of powerliften iets vaker in voor yoga of wandelen, ik heb de situatie geaccepteerd en het gevoel van dingen te “moeten” wordt steeds minder.

Roeien met de riemen die je hebt
In de meest vervelende situaties wordt dit spreekwoord altijd zo mooi uit de kast getoverd. Echter, kan het soms best fijn zijn om even in een andere boot te stappen.

Probeer eens een kano in plaats van een speedboot.

Geniet van de omgeving.

Neem de tijd om alles goed in je op te nemen.

Vaar zo lang als JIJ wilt.

De wereld om ons heen draait wel door. Ook als jij passen op de plaats maakt en even 100% voor jezelf kiest..