Mijn hele leven sport ik al en de laatste vier jaar ben ik matties met CrossFit geweest. Zoveel progressie als ik in het begin boekte, zo hard sta ik nu stil. I need to get back on track!
Daarom heb ik een doel gesteld. En niet zo’n kleintje ook. Ik wil weten hoe fit en hoe gespierd ik kan worden. Ik wil weten wat de max is van mijn lichaam.
Ik heb er een jaar lang voor uitgetrokken om hier achter te komen. In mijn persoonlijke blogs neem ik je mee!

Let’s do this baby!
With the love of my life cruisin’ around and seeing the most beautiful paradises ever! Can life get any better?

Zo “verging” het me de laatste weken; even helemaal afgesloten van werk, even geen trainen. Eindelijk was het moment daar dat ik naar mijn bucketlist land ging; Okinawa, Japan!
Hier wonen de oudste mensen ter wereld en behoort het land tot de blue zones; oftewel de gebieden waar men er een héle gezonde levensstijl op na houdt. Als foodie & health freak natuurlijk de place to be!

Nog nooit heb ik een vakantie zo intens ervaren als deze. Ondanks dat we maar anderhalve week weg zijn geweest voelde het alsof we drie maanden hadden rondgereisd. We hebben de lekkerste noodles gegeten, de beste shaved ice ever gehad, het land vanaf de mooiste uitkijkpunten kunnen bekijken en iedere dag belandden we weer op een strand die nog mooier was dan die van de dag ervoor..

Leven in het nu 
Voorheen vond ik dit gewoon een mooie gezegde; het klonk heel logisch. “Leven in het nu”.
Door mijn vakantie weet ik echter dat er een diepere betekenis achter schuilt dan ik altijd gedacht had. In Okinawa maakte ik voor het eerst bewust mee wat leven in het NU is.

Wauw. Waarom heb ik dit niet eerder ondervonden of bewust(er) meegemaakt?
Je hoeft je alleen maar bezig te houden met de dingen die zich NU afspelen. Je denkt niet meer aan morgen of het weekend dat komen gaat.
In plaats daarvan maak je je “druk” over wat je aan gaat trekken, of je wel goed ingesmeerd bent met zonnebrandcrème, hoeveel lucht er nog in je unicorn moet, wat je gaat eten.. Mijn vakantie duurde ineens drie keer zo lang! I-DE-AAL dus als je het mij vraagt!

Dat gevoel moet ik thuis ook proberen vast te houden; “de tijd vlieeeegt voorbij” is verleden tijd.

Of toch niet?

Gek genoeg laten we ons al heel snel weer meeslepen door alles en iedereen. Als je nadenkt wat je er mee opschiet, is het antwoord waarschijnlijk “niets”.

Voor ons gevoel echter, “moeten” we net als een clown alle ballen omhoog proberen te houden. Maar als je er over nadenkt.. is dit wel écht zo?

Ik geloof er niet meer in. Ik kan prima leven zonder agenda en per dag bepalen wat ik wil gaan doen of waar ik zin in heb.

Living the good life in het nu wordt denk ik maar mijn nieuwe motto! 😉