Who doesn’t love pasta!? Helaas is het eten van een pasta niet altijd gezond, vandaar dat we vandaag een pasta recept delen die wél binnen jouw healthy lifestyle past!

En hij is nog eens lekker ook! Met deze pasta heb je absoluut geen last van guilty pleasure!

Bereidingstijd
* Ongeveer 20 min

Wat heb je nodig voor twee personen?
* 150 gram speltpasta
* klein teentje knoflook
* 1/2 avocado
* 110 gram spinazie
* 55 gram pecannoten
* 27,5 gram basilicum
* 27,5 gram parmezaanse kaas
* 1 tl limonsap
* 230 ml pasta water
* zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?
Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Vervolgens stop je alle ingrediënten (op de parmezaanse kaas na) in de blender en blend je alles fijn. Zorg wel dat je met pastawater begint en daarna steeds meer toevoegt om de dikte van de saus te bepalen. Pasta water zorgt ervoor dat de saus straks beter bindt met de gekookte pasta zelf.
Als de saus klaar is, voeg je deze in de pan met de pasta toe en roer je alles totdat de saus goed in de pasta is getrokken. Serveer met parmezaanse kaas om het af te maken.

Even op een rijtje waarom dit recept gezond is..

 • Peperine is de belangrijkste werkende stof in peper. Peperine is een antioxidant die bijdraagt
  aan een betere opname van voedingsstoffen en werkt ontstekingsremmend. Peper heeft ook
  een gunstig effect op onze stofwisseling.
 • Keltisch zeezout bevat vierentachtig mineralen en spoorelementen die allemaal in de
  perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Ons lichaam
  herkent dit zout en neemt het makkelijk op.
 • Avocado’s vallen onder de goede vetten; ze verminderen de kans op diabetes en helpen ons cholesterolgehalte in balans te houden. Daarnaast zitten vol vitamines (A, B, C, D, E en K), foliumzuur (goed voor vrouwen die zwanger proberen te worden of zwanger zijn), omega-3 vetzuren (goed voor ons hart, ogen en concentratie) en luteïne (beschermt tegen staar, maculaire degeneratie en bepaalde vormen van kanker). De kalium in de avocado’s helpen ons het cholesterolgehalte en bloeddruk in balans houden en/of naar beneden te brengen.
 • Knoflook heeft een geneeskrachtige werking door de zwavelachtige stof allicine. Knoflook helpt infecties bestrijden omdat het werkt als een natuurlijk antibioticum. Daarnaast helpt knoflook ons cholesterolgehalte te verlagen, het risico op een hartaanval en hersenbloeding te verlagen, ons immuunsysteem versterken en gaat het plaguevorming in onze vaten tegen. Knoflook bevat ook hoge niveaus iodine; deze stof biedt ondersteuning bij schildklierproblemen. Een ander voordeel van knoflook is dat het de warmteproductie van ons lichaam stimuleert wat als gevolg heeft dat er meer calorieën worden verbrand in plaats van worden opgeslagen als vet.
 • Basilicum bevat naast vitaminen (A, K) en mineralen (magnesium, koper, mangaan, kalium), ook vicenine en orientine (polyfenolen). Deze twee polyfenolen beschermen ons lichaam tegen straling. Doordat het ook vitamine A en zeaxanthine bevat, is basilicum ook goed voor onze ogen. Basilicum ondersteunt de normale zuurbalans in ons lichaam, wat er voor zorgt schadelijke bacteriën verdwijnen en onze spijsvertering en immuunsysteem daardoor weer optimaal gaan werken. Basilicum vermindert verder nog winderigheid, een opgezette buik en kan bijdragen aan het verminderen van maagpijn en –zuur.
 • Noten bevatten veel gezonde (onverzadigde) vetten. Deze vetzuren beschermen ons tegen hart- en vaatziekten. Het LDL cholesterol (de slechte variant van cholesterol) wordt namelijk door het eten van noten verlaagd. Noten bevatten noten ook vitamine B1 en E en het mineraal ijzer. Walnoten bevatten daarnaast ook nog eens het Omega-3 vetzuur ALA en dat maakt deze noten perfect voor onze hersenen; deze werken namelijk goed op Omega-3 en vitamine B. Vitamine B ondersteunt daarnaast ook nog ons metabolisme (onze stofwisseling). Walnoten helpen bij afvallen, omdat ze een lang verzadigd gevoel geven.
 • Speltpasta is gezonder dan de witte pastavariant. In vergelijking met andere graanproducten, bevat spelt meer eiwitten en veel minder fytonutrienten (deze zorgen ervoor dat vitamines en mineralen minder goed worden opgenomen door het lichaam). Een ander groot voordeel is dat spelt een lang(er) verzadiging gevoel geeft.
 • Spinazie zit bevat enorm veel vitamines (A, B, C, E en K), mineralen (magnesium, mangaan,
  calcium, ijzer, kalium, fosfor, zink, seleen en koper) en vezels. Ook bevat het foliumzuur wat
  goed is voor vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn. Bijkomend voordeel;
  spinazie bevat weinig calorieën.

Enjoy!

Liefs,
Selena