Londen in 12 uur
Londen in 12 uur
Londen in 12 uur
Londen in 12 uur
Londen in 12 uur
Londen in 12 uur
Londen in 12 uur
Londen in 12 uur
Londen in 12 uur
Londen in 12 uur
Londen in 12 uur
Londen in 12 uur

Londen behoort tot één van mijn top 3 favoriete Europese hoofdsteden. Inmiddels ben ik er al vier keer geweest. Ik krijg er gewoon geen genoeg van! Mijn laatste trip naar Londen duurde maar 12 uur, maar in die 12 uur heb ik wel de hoofdattracties kunnen zien. Lees je mee?

In december 2015 besloten mijn vriendinnen en ik om samen een dagje uit te gaan. In plaats van een stad in Nederland te kiezen, kozen we voor een stad in het buitenland! Voor €40,00 hadden wij een retourtje naar Londen gevonden met de bus. Met dit retourtje Londen vertrek je ’s avonds laat en kom je de volgende dag vroeg in Londen aan. Eenmaal in Londen heb je 12 uur de tijd om de stad te bezichtigen. ’s Avonds pak je de bus weer terug en kom je de volgende ochtend weer in Nederland aan.

Zoals je kunt begrijpen hebben wij geprobeerd om alles uit die 12 uur in Londen te halen. Hieronder lees je hoe onze dag in Londen er uit zag. Daarbij geef ik ook wat tips wat je nog in Londen kunt doen als je meer tijd hebt!

06:30 uur – Aankomst in Londen
Wow. Wat was dit vroeg. Na een iets wat vermoeiende reis waren we aangekomen in Trafalgar Square in Londen. Het was eigenlijk te vroeg om iets te bezichtigen. De zon moest nog zelfs opkomen. We besloten wat te eten bij de dichtstbijzijnde koffiezaak en begonnen daarna aan onze tour.

07:15 uur – Start Londen tour
Vanaf Trafalgar Square zijn we lopend over de Golden Jubilee Bridges gelopen richting de London Eye. Vanaf de London Eye zijn we lopend naar Westminster gelopen en hebben we wat kiekjes van de Big Ben genomen. Verder lopend gegaan langs de Winston Churchill Statue, Westminster Abbey en de St. Margaret’s Church.

De London Eye is een leuke attractie als je over heel Londen uit wilt kijken. Zowel overdag als ’s avonds! Hierbij is het wel raadzaam om je tickets online te kopen voordat je naar Londen gaat, want anders kan je lang in de rij wachten.
Het is ook mogelijk om Westminster Abbey van binnen te bekijken, alleen let op: je moet hier wel entreegeld voor betalen.

08:15 uur – Buckingham Palace
Vanaf Westminster Station hebben we de metro genomen richting Buckingham Palace. Je kunt een dagkaart voor de metro kopen voor een paar pond. Londen is verdeeld in verschillende zones, maar een dagkaart voor zone 1 is al genoeg om de hoofdattracties te zien. We zijn uitgestapt bij Victoria Station. Vanaf hier zijn we lopend naar Buckingham Palace gegaan. Na weer wat kiekjes te hebben genomen zijn we door St. James Park gelopen en hebben we de metro gepakt richting de Tower Bridge.

Bij Buckingham Palace kan je ook de museum bezichtigen. Hier vind je o.a. de koninklijke schatten en veel kunstwerken.

09:50 uur – Tower Bridge
We stappen uit bij station Tower Hill. Vanaf hier gaan we lopend om de Tower of London heen en lopen we de brug over naar de overkant. Eenmaal overgestoken slaan we gelijk rechtsaf richting de London Bridge. Onderweg komen we verschillende leuke kerstkraampjes tegen. We besluiten onderweg een warme chocolademelk te drinken bij Costa. We pakken de tram bij de London Bridge en vertrekken richting St. Paul’s Cathedral.

Midden op de Tower Bridge kan je een exhibition bezoeken. Hier leer je over de geschiedenis van de brug en hoe deze o.a. is gebouwd.

11:30 uur – St. Paul’s Cathedral
We stappen uit bij station St. Paul’s en lopen een rondje om het kathedraal. We besluiten nog wat leuke foto’s te maken in een typische Engelse telefooncel en pakken daarna de metro bij St. Paul’s weer en vertrekken richting Harrods.

Ook hier is het mogelijk om de kathedraal te bezoeken, maar let op: je bent verplicht entreegeld te betalen. Een ticket voor een volwassene kost 18 pond.

13:30 uur – Food & Harrods
We komen aan op station Knightsbridge Station en besluiten eerst te eten, want: HONGER! We besluiten om een heerlijke hamburger te eten bij de Hardrock Café London. Nadat we ons buikje hebben rond gegeten, bewandelen we de haute couture straten en gaan we daarna verder richting Harrods. Na meer dan een uur te hebben gewandeld binnen Harrods, besluiten we nog macarons te kopen bij Ladurée (kost wat, maar dan heb je ook zeker wat) en gaan we verder.

Hoewel je bij Harrods vaak alleen aan winkelen denkt, is het absoluut een toeristisch trekpleister binnen Londen! De extravagante spullen en de inrichting van het warenhuis is fantastisch om te zien. Misschien past niet alles binnen je budget, maar het is absoluut super leuk om alle spullen te bekijken. In Harrods vind je o.a. kleding, parfumerie, meubels, electronica, speelgoed, eten.. Je kan het zo gek genoeg niet bedenken!

16:30 uur – Piccadilly Circus
Na Harrods hadden we toch de kriebels gekregen om verder te winkelen en besloten we dus de metro te pakken naar Piccadilly Circus. In Piccadilly Circus wandelen we wat rond om de kerstversieringen te bekijken en gaan we hier en daar nog wat winkelen.

Picadilly Circus is het centrale punt in Londen om te winkelen. Alle bekende winkels die je kunt bedenken, vind je hier in Picadilly. Vlakbij Picadilly vind je ook veel theaters waar musicals worden gespeeld. Eén van de bekendste musicals is die van Queen. Absoluut een aanrader!

18:30 uur – Naar huis
We gaan terug naar Trafalgar Square en besluiten nog een pizza te eten voor we vertrekken. Helaas had de buschauffeur zich verslapen en kwam hij 1,5 uur later pas aan dan afgesproken. Om 20:00 uur gaan we dan eindelijk richting huis.

Een drukke, maar een super leuke dag. Ik zeg eerlijk: het was een heel vermoeiende reis, gezien je in de bus moet slapen en je de hele dag in Londen loopt, maar het is wel de ideale manier om Londen te verkennen voor weinig geld. Londen is en blijft een stad waar ik graag terug zal blijven komen! Komend half jaar zal ik nog een bezoekje aan een vriendin brengen die daar gaat studeren. Kan niet wachten! 🙂

Ga je ook naar Londen en blijf je enkele dagen? Check dan de site van London Pass. Hier kan je een pas kopen voor een goedkoper tarief wat jou daarna gratis toegang geeft tot de bekendste attracties. 🙂

Willen jullie nog meer tips voor Londen? Of heb je zelfs tips voor Londen? Laat het me weten!

Liefs,
Selena