Ik hou van die pure, authentieke en relaxte hipster koffietentjes. De barista’s weten namelijk  in dit soort tentjes namelijk precies hoe ze een goede kop koffie of cappuccino moeten maken. Blij was ik dan ook toen ik De Gillende Keukenmeiden in Zwolle ontdekte!

Bij De Gillende Keukenmeiden hebben ze niet alleen goede koffie, maar verkopen ze ook taartjes, brownies, chocola, salades, broodjes, muffins, soepen, smoothiebowls.. Het mooie van deze producten is dat ze puur en verantwoord zijn. Een tentje waar ik meer van wilde weten, fan van werd en nu met liefde met jou deel! ♥

Wie zijn De Gillende Keukenmeiden?
Deze hotspot is opgericht door Gwen en Wilke. Zij droomden van een eigen, kleine horecazaak waar ze al hun enthousiaste ideeën uit konden voeren.

Eind 2013 hebben we alle toekomstplannen en dromen die we hadden eens op papier gezet. Niet omdat we niet tevreden waren met ons leven, maar omdat we vonden dat we er niet altijd uit haalden wat we wilden en konden. Persoonsgericht, biologisch, sfeervol, lekker met een hoofdletter L, pure producten, zelf met de handen in het deeg staan, een kaart die samengesteld is met oog op de seizoenen, niet doorsnee, gericht op producten uit de regio… 

We begonnen met het schrijven van een ondernemingsplan en het inschakelen van vrienden en familie met kennis van zaken waarvan wij minder verstand hadden. Voordat we het wisten stond er een goed onderbouwd en doordacht verhaal op papier waar wij meer dan enthousiast over waren. Maar toen waren we er nog niet; de droom moest ook betaald worden! De financiering is mede tot stand gebracht met behulp van crowdfunding bij Lovetofund, waardoor we afgelopen januari konden starten met het realiseren van onze plannen. Hier hebben veel mensen een steentje aan bijgedragen: meubelmakers, een styliste, een aannemersbedrijf, fanatieke familie en vrienden, een barista en een kassaman. En natuurlijk hebben wij zelf ook niet stil gezeten..”

Waar staat De Gillende Keukenmeiden voor?
Persoonlijk vind ik hetgeen waar De Gillende Keukenmeiden voor staat echt perfect en het sluit ook nog eens aan bij onze denkwijze voor Fulltime Healthy!

Gehaast door het leven gaan, letten op calorieën, sporten, alles moet gezonder en er moet zo veel mogelijk in zo min mogelijk tijd. De mens is toe aan een moment van rust. Tijd nemen om onderuit te gaan zitten en even uit je gehaaste en (vol)geplande leven te stappen. In een steeds sneller veranderende maatschappij wil De Gillende Keukenmeiden een rustpunt zijn om even stil te staan bij het leven en al het moois en lekkers dat het te bieden heeft“.

Terug naar het pure en authentieke
De Gillende Keukenmeiden gaan terug naar de basis van de producten. Dit betekent dat de producten die zij gebruiken zo puur, onbewerkt en authentiek mogelijk zijn. Als het mogelijk is, zijn de producten biologisch en/of Fairtrade.

De gerechten die zij met deze producten weten te maken.. wauw! De Gillende Keukenmeiden zullen je zeker geen “standaard” lunches voorschotelen. Zij komen met unieke creaties die voor een ware smaakbeleving zorgen. Ingrediënten waarvan je denkt dat ze een vreemde combi zijn, weten zij samen te verwerken in een heerlijk gerecht. Mijn favoriete gerecht is de smoothiebowl, gemaakt van onder meer avocado, mango, kokosmelk en munt. Alsof je je voor even op een tropisch eiland waant! 😉

Waarom zou je hierheen gaan?
De Gillende Keukenmeiden is de ideale hotspot om even bij te komen van het shoppen of om hier een paar uurtjes te werken. Als het lekker weer is, is dit helemaal een fijne hotspot. Je kunt hier namelijk ook buiten zitten in de naastgelegen tuin. Drink een kopje koffie, lekkere gemberthee of geniet van je lunch terwijl je ondertussen nog een kleurtje mee pakt!

Zelf ben ik hier al meerdere keren geweest; ik heb er geluncht, gebruncht en ik heb er een high tea gehad. De gerechten zijn super lekker, de bediening is er snel en het Gillende Keukenmeiden team is erg vriendelijk en behulpzaam. Het is voor mij één van de fijnere plekken in Zwolle en hier hoef ik niet bang te zijn voor allerlei verborgen (ongezonde) ingrediënten; het eten hier past perfect bij mijn levensstijl!

Ben je nieuwgierig geworden en wil je zelf een kijkje nemen bij De Gillende Keukenmeiden?
Je vindt de hotspot hier:
Meerminneplein 7
8011 SW Zwolle

Meer info kun je vinden op hun Facebookpagina of op hun website.

Veel plezier en eet smakelijk! 😉

Liefs,
Denise