“Eat clean, stay fit and have a burger to stay sane.” – Gigi Hadid

En dat doen wij met liefde! 😉 We simply ♥ burgers en iedereen om ons heen weet dat we aan zijn als er wordt voorgesteld om burgers te gaan eten. Hoewel veel restaurantjes, cafeetjes en barretjes nu hamburgers serveren, kunnen er maar heel weinig tippen aan Chefburger in Emmen. Als je het ons vraagt, serveren zij pas écht de beste burgers en zou ook jij die eens moeten proberen!

In deze blog nemen we je mee naar onze favoriete hotspot van Emmen!

Wie is Chefburger?
Chefburger is in 2015 opgericht door Adriana en Claude. Beiden hebben ze in Curaçao gewoond en dit is dan ook de plek waar zij elkaar hebben ontmoet. Al gauw kwamen ze samen en deelden ze hun burgerbar idee. Zowel Adriana als Claude wilden goed eten waar iedereen van zou genieten. De kwaliteit moest hoog zijn, maar het eten moest zeker betaalbaar blijven. Oh, en de burgerbar mocht geen verkapte snackbar worden.

Met dit idee en de bijbehorende eisen stapten ze het vliegtuig in; op naar New York! Hier gingen zij op zoek naar dé beste burger. Ze gingen naar het “beste” burgertentje in NYC. Ze stonden uren in de rij en toen ze eindelijk aan de beurt waren, viel de burger enorm tegen! Dit burgertentje zat in een vijfsterrenhotel en alle bekende mensen (Madonna!) kwamen hier naartoe voor een burger. Adriana en Claude vonden het maar lijken op een klein hokje van de McDonalds. Leuke ervaring, maar dit kon beter!

Adriana en Claude bezochten meer landen om ideeën op te doen. Uiteindelijk waren ze eruit en het idee was dichterbij dan gedacht.. In de drie jaar dat Claude op Curaçao woonde en werkte als een chefkok in diverse sterrenrestaurants, heeft hij altijd met houtskool en barbecues gewerkt. En dit is precies hoe de burgers bij hen bereid moesten worden; in een houtskool oven!

De Mibrassa oven voldoet aan deze eisen en hierin bereid Claude tegenwoordig de meest heerlijke burgers! Het speciale aan deze oven is de rookcirculatie; de rook blijft in de oven en daardoor komt de smaal in de burger. Er wordt geen gas gebruikt, alleen houtskool (maar zes kg per dag) en dit maakt de oven erg verantwoord.

Puur, vers en huisgemaakt
Het concept Chefburger werkt met respect voor mensen en voor de wereld om ons heen. Daarom is alles huisgemaakt en worden er alleen maar pure ingrediënten gebruikt. Er wordt gewerkt met een mix van biologische, lokale en duurzame ingrediënten. Het vlees voor de hamburgers is gegarandeerd biologisch en komt uit de buurt. De broodjes worden elke dag speciaal voor hen gebakken en wat drankjes betreft is er gekozen voor verschillende biologische wijnen en bier. Wil je toch helemaal in de sfeer blijven die bij Chefburger past? Dan kies je natuurlijk voor de heerlijke huisgemaakte limonade. Uiteraard gemaakt van vers fruit!

Wat maakt Chefburger uniek?
Claude weet precies hoe een burger opgebouwd moet worden. Alle burgers bij Chefburger bestaan uit laagjes en diverse toppings. De burger moet niet te hoog worden, want deze moet in één keer gegeten kunnen worden. Alleen dan heb je de ultieme smaakbeleving en is de match van textuur en smaak echt perfect! Daarnaast is het eten kwalitatief heel erg goed, zijn de burgers en overige gerechten betaalbaar en weten ze waar hun altijd verse ingrediënten vandaan komen.

Als kok van Chefburger heeft Claude geen geheimen. Hij is transparant, eerlijk over zijn producten en bereidingswijze. Chefburger staat voor helderheid, 100% vers en puur, toegankelijkheid en betaalbaarheid. Of hij niet bang is dat zijn recepten worden “gestolen” en worden nagemaakt? Totaal niet, de kok is immers die het eten en de smaak maakt en bepaalt. 😉

Feesten, bruiloften, food festivals
Chefburger is niet alleen te vinden in Emmen, maar staat ook op diverse food festivals met hun eigen food truck. Voor de echte burgerlovers onder ons hebben we nog iets tofs; Chefburger verzorgt met liefde het eten op je verjaardag, een feest of een bruiloft!

Hebben we je overtuigd en MOET jij nu ook zo’n lekkere hamburger proberen?
Je vindt Chefburger hier: De Weiert, Baander 30, 7811 HJ in Emmen.

Laat je het weten als je bent geweest? 😉

Liefs,
Selena & Denise