Ondanks dat ik zo vaak in Zwolle kom, had ik nog nooit eerder een bezoek gebracht aan de hotspot Bij Hartje Zwolle.
Bij Hartje Zwolle zit net iets buiten het centrum en waarschijnlijk is dat de reden dat ik hier nooit eerder naar binnen stapte. En dat is jammer, want mennn wat een lekkere dingen kun je hier bestellen!

Op het Instagram account van Bij Hartje Zwolle worden dagelijks foto’s gepost van mooi opgemaakte gerechten. Na een tijdje dit account gevolgd te hebben wist ik dat ik hier zelf naar toe moest gaan en vandaag deel ik deze hotspot met jou!

Loetje aan de Kade
Bij Hartje Zwolle bestaat inmiddels anderhalf jaar en was voorheen bekend als Loetje aan de Kade. Echter was er nogal wat verwarring ontstaan, omdat (potentiële) klanten dachten dat het om Café Loetje in Amsterdam ging.
Dit was natuurlijk niet de bedoeling en met het oog op uitbreidingen hebben beide partijen afgesproken dat de naam van Loetje aan de Kade gewijzigd zou worden. Voor eigenaresse Jessica van Boven was dit een goed moment om een nieuw concept te introduceren in Zwolle.

Toch ging het wijzigen van de naam niet zonder emoties. Loetje is namelijk de koosnaam die Jessica van haar ouders had gekregen en het verlies van haar vader maakte de naamswijziging er niet makkelijker op.

Voor degenen die Loetje aan de Kade wel kenden, hebben gezien dat het nieuwe concept ook een nieuwe huisstijl met zich mee heeft gebracht. Bij Hartje Zwolle stap je binnen in een modern restaurant die toch heel warm en huiselijk voelt. Als je eenmaal een fijn plekje hebt bemachtigd, kun je hier zo de hele dag doorbrengen.

Bij Hartje Zwolle kun je op zonnige dagen heerlijk genieten op het terras en als het weer iets minder is, kun je in één van de “loungehoeken” gaan zitten.

Bij Hartje Zwolle

Het concept
Bij Hartje Zwolle staat voor “ samen eten en drinken en liefde voor de mens en de stad“.
Als “liefde” en “eten” in dezelfde zin staan, kan dit alleen maar betekenen dat het hier over een hotspot gaat die heeft begrepen hoe gerechten gepresenteerd moeten worden!

Quinoa salade, Bij Hartje Zwolle

Eigenaresse Jessica heeft de trend gezien dat men graag kleinere gerechtjes besteld en deze combineert tot een volwaardige maaltijd. “Je ziet de trend dat mensen het prettig vinden om meerdere kleinere gerechtjes te combineren, omdat het door zo’n groot aanbod vaak moeilijk kiezen is. Gasten willen meer smaakbeleving“.
Zelf heb ik er ook meerdere malen op betrapt dat ik het lastig vind om een keus te maken voor één gerecht. Soms bestel ik meerdere gerechten om er later spijt van te hebben.

Bij Hartje Blij hoeft dit gelukkig niet! Hier hebben ze een kaart die vol kleinere gerechten staat. Hier stel je je ontbijt, lunch en eventueel diner zelf samen. Aangeraden wordt om drie tot vier kleine gerechten te bestellen. Welke je kiest maakt niet uit. Heb jij zin aan een cheesecake als ontbijt, maar pancakes en een smoothiebowl klinken ook goed? Dan bestel je gewoon gewoon alle drie 😉 !

Smootie bowls - Bij Hartje Blij

Wat maakt Bij Hartje Zwolle een toffe hotspot?
Zwolle kent inmiddels heel veel toffe hotspots en het wordt dus ook steeds lastiger om een plekje te veroveren met een nieuw concept. Persoonlijk denk ik dat Bij Hartje Zwolle er goed in is geslaagd; zij bieden een gezellige, huiselijke plek én (het belangrijkste) ze begrijpen hier dat mensen willen kiezen. We willen niet altijd één (groot) gerecht. Soms zijn wij zo besluiteloos dat we het liefst meerdere gerechten tegelijk bestellen. Hier kan dat!

Gerechten van Bij Hartje Zwolle

Het mooie van Bij Hartje Zwolle is dat ze gebruik maken van lokale producten en de gerechten die aangeboden worden zijn allemaal huisgemaakt. Andere fijne bijkomstigheden zijn dat ieder seizoen een andere kaart kent en de prijs-/kwaliteitsverhouding is ook prima.

Zelf ben ik echt fan van de smoothiebowl, pancakes en cheesecake. Mocht je dus nog twijfels hebben; dit zijn echte aanraders! 😉

Benieuwd hoe mooi Bij Hartje Zwolle jouw gekozen gerechten presenteert?
Je vindt Bij Hartje Zwolle hier:
Burgemeester Drijbersingel 67
8021 JB Zwolle

Indien je met de auto komt, kun je het beste parkeren in Parkeergarage Diezerpoort. Hier parkeer je het eerste uur gratis!