Een jonge, vrolijke vrouw begroet ons als we binnenkomen.”Hoi, ik ben Brechtje!”

Brechtje is de eigenaresse en oprichter van Bake My Day in Groningen, dé hotspot die we vandaag met jou gaan delen!

Wie is Brechtje?
In onze ogen is Brechtje een echte girl boss! De stappen die zij in haar leven heeft gezet hebben haar gebracht waar ze nu staat. Of ze zelf ook verwacht had om een eigen cupcake factory/bakery te hebben? Nee, absoluut niet!

Tijdens haar studiejaren volgde Brechtje de opleidingen Hospitality Management en Leisure Management. Na het afronden van haar studies ging ze aan de slag bij diverse hotels. Hier kwam ze erachter dat ze het erg leuk vond om evenementen te organiseren. Ook maakten het bedenken en ontwikkelen van mooie concepten en marketinguitingen haar blij. Dit was hetgeen waar ze verder mee wilde! Brechtje vond een functie bij een ontwerpbureau en na een paar jaar voor haar werkgever te hebben gewerkt, is ze haar eigen bedrijf in webdesign, vormgeving en communicatie gestart. Hoewel Brechtje wel haar creatieve ei in graphic design kwijt kon, wist ze al dat dit niet hetgeen zou zijn wat ze de rest van haar leven zou gaan doen. Ze moest er zelf namelijk niet aan denken om elke dag zoveel uren achter de laptop te zitten.

Alsof iemand haar wensen had verhoord.. Brechtje kreeg een andere uitdaging op haar pad. Samen met een vriendin kreeg ze de vraag of ze een American bakery in Groningen over wilde nemen. Zonder er lang over na te denken, zeiden ze volmondig JA.

Bake My Day was geboren!

Uitdagingen 
Daar zaten ze dan, in hun eigen American bakery met drie achtergelaten recepten. Nog nooit hadden ze iets in hun leven gebakken, laat staan cupcakes, taarten en macarons gemaakt!

Ja, hier hadden ze even een uitdaging. Echter, bleven beide dames niet stilzitten. Binnen een maandje leerden ze bakken. Ze kregen slechts enkele recepten van de vorige eigenaar tot hun beschikking, maar al gauw kwamen ze zelf met de meest fantastische recepten. Het pand veranderde van grijze en donkere bakery naar een kleurrijke bakery met schattige accenten.

Na een tijdje moesten de vriendinnen helaas concluderen dat hun visies te veel begonnen te verschillen van elkaar. Daarom besloten ze om uit elkaar te gaan en is Brechtje alleen verder gegaan.

Bake My Day
Bake My Day is bijna van alle markten thuis! Zo kun je hier terecht voor taarten, cupcakes, repen, brownies, chocolate bars (met Baileys!), macarons en natuurlijk een heerlijk kopje thee of koffie.

Naast deze zoete snacks biedt Bake My Day je ook ontbijtjes aan; er staan verschillende havermoutontbijtjes op de kaart en op de vrijdagochtenden komt de havermoutkoning himself, Robin Deiman, ook wel bekend als fitkid84, langs om zijn nieuwste creaties met je te delen. Als je zijn Instagram nog niet hebt bekeken, zou je dit echt moeten doen. Dan weet je direct waarom je op vrijdagmorgen naar Bake My Day toe moet! 😉

Zelf konden wij het niet alleen bij een ontbijtje laten. Die Oreo taart en cupcakes zagen er té lekker uit om te laten liggen!

Unicorn love
Zelf heb ik hier DE taart voor mijn dertigste verjaardag al gevonden! 😉

Wij kunnen echt iedereen een bezoekje aan deze hotspot aanraden en we hopen dat we je nu écht nieuwsgierig hebben gemaakt. Hopelijk MOET jij nu ook gewoon zo’n heerlijke cupcake, macaron of taart proberen! 🙂

Bake My Day vindt je aan de Nieuwe Ebbingestraat 47 in Groningen!
Laat je ons weten als je geweest bent? 

Liefs,
Denise