Hardlopen is één van mijn minst favoriete bezigheden. Toch is het voor mij wel belangrijk dat ik een soort vorm van cardio doe. Niet alleen om strak te blijven, maar ook om fit te blijven en om mijn uithoudingsvermogen op een bepaald niveau te houden.
Daarom ging ik op zoek naar gadgets die hardlopen leuk(er) kunnen maken. Wellicht dat ik dan wat vaker mijn Nikies aantrek om tóch een rondje te gaan lopen!

Happy Plugs
Rennen zonder muziek is voor mij een no go. Als ik geen muziek hoor zet ik geen stap; voor mij geldt echt music keeps you going!
Pas geleden heb ik Happy Plugs ontdekt; een Zweeds merk die zich naast fashion ook op de music scene richt. Dit bedrijf heeft als doel essentiële technische accessoires/gadgets te transformeren in fashion must haves. Zij geloven namelijk in het combineren van stijl en functie; “tech accessoires should not only fit your device, but also your outfit”. Kleur is super belangrijk voor Happy Plugs en daarom komen ze ieder jaar met nieuwe collecties. Zo weet je zeker dat je oordopjes altijd kunnen matchen met je outfit! 😉

Zelf zweer ik echt bij deze oordopjes; ze zitten goed, tijdens het hardlopen floepen ze niet uit je oren, de kabel is lang genoeg (ideaal voor als je je telefoon in de hand houdt tijdens het hardlopen), de kwaliteit is heel goed en de kleuren zijn te leuk! Voor als je écht teveel geld over hebt (lees: 11.000 euro), zijn ze zelfs in 18 karaat goud te verkrijgen. Say whuuut!?
Heb je net zoals ik geen 11.000 euro over voor oordopjes? Dan kan je uiteraard voor de “normale” varianten gaan.

Sportarmbanden
Voorheen hield ik mijn telefoon altijd in mijn hand tijdens het hardlopen. Op deze manier kon ik niet alleen makkelijker van nummer switchen, maar kon ik mijn run ook tracken. Oftewel bekijken hoe lang ik nog moest strijden..
Echter toen ik eens voor het gemak een sportarmband bestelde, besefte ik wat ik al die tijd had gemist. Wat een vrijheid om niets in je handen te hebben! Dit rende écht stukker beter! Ik heb zelfs runs met mijn sportarmbad gerend. Yep, wij werden hardloopvrienden.
Toch heeft de liefde niet zo heel lang geduurd. Na een tijdje vond het klittenband het nodig om los te laten en zo schoot meer dan eens de sportarmband tijdens het hardlopen van mijn arm af. Als je al niet van hardlopen bent of aan het strijden bent na tientallen kilometers, is dit het laatste waar je mee bezig wil zijn. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar aan andere oplossing.

Hello sport pouch! Het eerste woord die bij me op kwam toe ik dit product zag was “een buideltasje”. Het welbekende reistasje van de ultieme toerist! Hier zag ik mezelf nog niet echt mee hardlopen, maar werd wel door dit product getriggerd. Deze producten worden natuurlijk niet voor niets op de markt gebracht. Ik besloot de sport pouch het voordeel van een twijfel te geven.
Dus daar ging ik met de sport pouch. Eerst voelde het heel erg onwennig; ik droeg de “buidel” aan de voorkant en merkte dat hij mee bewoog op mijn hardloopritme. Sommigen kunnen zich compleet afsluiten van de wereld als ze aan het hardlopen zijn. Ik daarentegen kan dat totaal niet. Het duurde dus ook niet lang voordat ik me eraan begon te storen dat de buidel mee op en neer ging. Toen ik de buidel omdraaide en op mijn rug droeg, voelde dit vele malen beter!
Gelukkig is de kabel van de Happy Plugs ook lang genoeg en was het dus geen enkel probleem om de sport pouch op mijn rug te dragen. Het fijne van de sport pouch is dat je je handen vrij hebt, je er naast je telefoon ook andere spullen (sleutels, geld..) in kwijt kunt en je de sport pouch zo strak of juist los mogelijk kan dragen. De sport pouch heeft een aparte uitgang voor de kabel van je oordopjes, waardoor je telefoon zelfs tijdens regenruns beschermd blijft. Happy running!

A-Ding
A-Ding is misschien wel dé gadget als je graag run selfies wilt maken! Dit product is ook nog eens super simpel te gebruiken. Je zet je A-Ding op de grond/weg/straat, klikt je telefoon erin, je zet je bluetooth aan, connect je telefoon met je A-Ding en met de afstandbediening regel je wanneer er een foto of filmpje gemaakt moet worden. Super coole gadget en maakte mijn run in ieder geval zeker leuker!

Gezien ik meer moet gaan hardlopen, kan ik wel wat tips gebruiken. Hoe maak jij hardlopen leuk(er)? Ik hoor het graag! 🙂

Liefs,
Denise

Deze post is in samenwerking met Smartphonehoesjes.