Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat een kantoorbaan behoorlijk killing kan zijn voor je gezondheid. Het is niet goed voor je om elke werkdag acht uur lang op je achterste te zitten. Sommige mensen hebben daarna ook geen puf meer om alsnog te sporten, dus hoe krijg je meer beweging op kantoor?

Niet iedereen heeft zin om na werk nog eens flink in de sportschool bezig te gaan. Gelukkig zijn er ook manieren om op kantoor nog wat extra beweging te pakken!

Tips voor meer beweging tijdens je werk

  • Ga op de fiets. Als je niet te ver van je werk woont, kun je het beste gewoon op de fiets gaan! Er wordt namelijk altijd aangeraden om elke dag minimaal een half uur te bewegen. Als je op de fiets gaat, heb je sowieso hiermee je dagelijkse beweging al in de pocket!
  • Parkeer je auto zo ver mogelijkElke stap telt, dus als je je auto zo ver mogelijk van de ingang parkeert, krijg je al wat extra beweging die dag.
  • Neem de trap. Skip de lift! Traplopen is een ontzettend goede beweging, dus als je geen 20 verdiepingen omhoog moet, pak dan lekker de trap.
  • Probeer zoveel mogelijk te lopen. Probeer wat vaker heen en weer te lopen. Of het nu naar de kantine is, kopieerhok of je collega verderop de gang.. Zoals eerder aangegeven: elke beweging telt. Loop wat vaker anders voor je collega’s heen en weer om koffie of thee te halen.
  • Ga lopen in je pauzeDe meeste van ons hebben wel een half uur pauze of misschien zelfs een uur. Neem je broodje mee voor onderweg of eet je lunch op een ander tijdstip en ga tijdens je pauze lekker een rondje wandelen. Een half uur lopen voldoet weer aan je dagelijkse beweging!
  • Doe een workout achter je bureau. Je zult versteld staan wat je achter je bureau allemaal kunt doen! RTL heeft hierover een leuk artikel geschreven.
  • Schaf gadgets aanSommige kantoorplekken hebben gave gadgets die bevorderend zijn voor je gezondheid. Zo heb je een bureau die je kan verstellen in een sta positie, zodat je niet meer zit achter je bureau, maar juist staat. Zo heb je ook fietspedalen die je onder je bureau kunt plaatsen en je dus kunt fietsen tijdens werk! Zo’n bureau is helaas wel een stuk duurder, maar misschien kun je je werkgever lief aankijken..? 😉

Zo zie je maar weer dat er veel manieren zijn om toch wat extra beweging te pakken op werk! Je hoeft hier alleen maar een beetje creatief voor te zijn. 😉

Heb jij nog goede ideeën voor meer beweging op je werk? Ik hoor het graag!

Liefs,
Selena