CrossFit.. De meeste mensen die mij kennen weten inmiddels wel wat het inhoudt. Voor anderen is het nog onbekend terrein. Vandaar dat we vandaag een blogje gaan wijden aan ‘het leed’ dat CrossFit heet.

Zelf ben ik ongelooflijk fan van CrossFit. Dankzij Denise kwam ik in aanraking met de term CrossFit. Tijdens werk vertelde ze al haar verhalen en workouts. Fascinerend vond ik het! Na wat gegoogle en tips van een collega, kwam ik uiteindelijk terecht bij LSG CrossFit in Klazienaveen. Nieuwsgierig en een beetje zenuwachtig meldde ik mezelf en wat vrienden aan voor een proefles. Let’s do this!

Uhm.. CrossFit?
Gelukkig hebben we in een ander blog al een keer beschreven wat CrossFit precies inhoudt (check de blog hier). Ik zelf leg dan ook altijd aan anderen uit dat CrossFit een combinatie is van krachttraining, gymnastiek en conditie. Om een beeld te geven bij wat ik bedoel, laat ik de mensen aan wie ik het uitleg altijd onderstaande filmpje zien:

Dan stromen de reacties binnen:

*SLIK*
“Doe jij dat?”
“Jazeker.”
“Dat ziet er ontzettend zwaar uit!”
“Dat valt best mee hoor.”
“Nou, dat is niks voor mij!”

Oké, toegegeven. Soms laat ik het filmpje ook wel zien om een beetje stoer over te komen 😉 . Nadeel van het filmpje is, is dat mensen gelijk ‘bang’ worden. Ik hoef ze daarna eigenlijk niet meer de vraag te stellen of ze een keer met mij mee willen doen.

“Ik ben niet fit genoeg”
Ik heb zo vaak aan vrienden en bekenden gevraagd of ze een proefles CrossFit willen volgen of zelfs of ze met mij op CrossFit willen gaan. Ik krijg vaak als reactie dat mensen zichzelf niet ‘fit genoeg’ beschouwen voor een sport als CrossFit. Uhm, pardon? ‘Fit genoeg’? Wanneer ben je dan zogenaamd ‘fit genoeg’ voor een sport? Ik zou de context beter snappen als we het hadden voor een wedstrijd voor de Olympische Spelen, maar waarom zou een persoon niet ‘fit genoeg’ zijn voor een sport als CrossFit?

Wat mensen niet door hebben bij een sport zoals CrossFit, is dat je het volledig naar eigen niveau schaalt. Ik bedoel: voor niemand is het haalbaar om gelijk de eerste keer zoals de mensen op het filmpje tekeer te gaan. Wat zeg ik nou? Zelfs mij lukt dat niet! Het mooie van CrossFit is, is dat het toegankelijk voor iedereen is. Jong en oud, dun en dik, het maakt niet uit. Iedereen kan het doen!

Mijn ervaring
Ik weet nog dat ik net begon met CrossFit. Ik was de eerste drie lessen enoooorm zenuwachtig, maar eenmaal bezig dacht ik niet meer aan mijn zenuwen. Ik deed gewoon de WOD zoals opgedragen door mijn trainers, maar uiteraard op mijn niveau. Het leuke vond ik vooral wanneer ik progressie merkte. Ik ging van een deadlift met een kettlebell van 8 kg naar een deadlift van van 115 kg met een stang. Met de overhead squat ging ik van een stok boven mijn hoofd naar een stang met 40 kg boven mijn hoofd. Laat staan de feeling toen ik de snatch onder de knie had.. Onbeschrijfelijk de kick die je ervan krijgt!

Hoe vaker je het doet, hoe meer je kan. Of het echt makkelijk wordt? Nee, eigenlijk nooit, want op het moment dat je steeds meer en zwaarder kan, zal je ook steeds jezelf meer uitdagen. Gezien elke training ook anders is, raak je ook nooit verveeld vanwege de constante uitdaging. De kick zal blijven. De progressie blijf je boeken. Zeg nou zelf, klinkt dat niet awesome?

Denk niet ‘ik ben niet fit genoeg’, want bij CrossFit draait het er niet om of je fit bent of niet. Het draait erom dat je jezelf uitdaagt! Het draait namelijk om JOU en niemand anders! Je doet het toch ook voor jezelf? 🙂

Heb ik gelijk of niet? 😉 Ben jij nu geïnteresseerd in een proefles CrossFit? Check dan onderstaande filmpje van LSG CrossFit voor een goede indruk. Aanmelden voor een proefles kan je doen door een e-mail te sturen naar info@lifestyle-group.nl

Hopelijk tot snel? 😉

Liefs,
Selena

P.S. Dit is geen advertorial. Ik vind CrossFit bij LSG CrossFit gewoon awesome.