Als er één ding is wat mij blij maakt, is het wel uiteten gaan. Echter, komt het weleens voor dat ik in één week tijd opeens drie keer uit eten ga! Oeps. Dat is iets te veel van het goeie, dus bedacht ik enkele tips om hier beter mee om te gaan..

Ben jij zo’n persoon die ook vaak uiteten gaat? Wellicht voor je werk of omdat je veel sociale verplichtingen hebt? Erg lekker allemaal, maar het doet je healthy lifestyle niet altijd goed. Er is wel een manier om hier beter mee om te gaan en dat vertel ik je graag. 🙂

Tips voor uit eten gaan

 1. Pas je eten overdag aan
  Als je weet dat je ’s avonds uit eten gaat, dan kan je hier overdag rekening mee houden. Eet overdag wat minder of iets lichts, zodat je ’s avonds wat meer ruimte over hebt voor het eten.
 2. Ga voor iets ‘gezonders’ op het menu
  Zo is een stukje kip beter dan een stukje varkensvlees. Als je voor mager vlees of vis gaat, krijg je wel dierlijke eiwitten binnen, zonder al te veel calorieën.
 3. Kies één of twee gerechten
  Voorgerecht of/en hoofdgerecht.. Of misschien juist alleen het hoofdgerecht. Alles wat je minder eet, scheelt het weer in de calorieën.
 4. Vraag je saus apart
  Sauzen bevatten nu eenmaal veel vet en calorieën. Als je saus voor apart ernaast vraagt, kun je zelf bepalen hoeveel je van de saus eet.
 5. Eet groente
  In plaats van dat je voor die portie frietjes gaat, kun je er ook voor kiezen om je vlees te eten met groente en/of salade. Misschien even wennen, maar het is ook lekker!
 6. Drink genoeg water
  Een wijntje bij het eten is heerlijk natuurlijk, maar een paar wijntjes brengen wel heel veel calorieën met zich mee. Wissel je wijntjes daarom af met een glas water. Scheelt je de volgende dag ook weer! 😉
 7. Nagerecht?
  Ik denk dat je al hebt bedacht dat een nagerecht eigenlijk een no-go is als je gezonde(re) keuzes wilt maken voor het uiteten gaan. Toetjes bevatten veel onnodige suikers en calorieën. Zonde dus. In dit geval kun je beter voor een kopje thee of koffie gaan.

Zo zie je maar dat als je buiten de deur uit eten gaat, je echt wel gezonde(re) keuzes kunt maken! Maar een keer genieten van je heerlijke drie gangen diner, is ook niet erg hoor. Alles met mate. 😉

Wat zijn jouw healthy tips voor uiteten gaan? Let me know!

Liefs,
Selena