Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!
Guten Tag Köln!

Niet ver over de grens in Duitsland vind je de stad Keulen. Een beroemde stad vanwege zijn rijke geschiedenis, cultuur en architectuur. Een stad waar je cultuur kunt snuiven, maar ook leuk kunt winkelen of heerlijk kunt eten. Ideaal voor een dagje uit!

Inmiddels ben ik al twee keer een dag naar Keulen geweest. Beide keren heb ik de stad lopend verkend en dit is dan ook prima te doen. De stad was tijdens de Tweede Wereldoorlog plat gebombardeerd, maar ze hebben de stad weer mooi weten op te bouwen. De foto’s hiervan vind je veel door de stad heen. Hieronder lees je mijn tips voor een dagje Keulen!

What to see

Hohenzollernbrücke
Voor mij was de Hohenzollernbrücke de ingang naar het centrum van de stad. Deze spoorbrug loopt over de Rijn richting de Dom. Voordat je de brug overloopt, kan je al wat mooie foto’s maken van de brug en de Dom. Als je over de brug loopt, zijn de slotjes aan de hekken al gauw opvallend. Net zoals in Parijs hangen mensen hier hun liefdesslotjes ook aan en gooien ze de sleutel in de Rijn. Een prachtig gezicht en een romantisch idee in één. Neem dus vooral een slotje mee om de liefde tussen jou en jouw vriend(in) te vereeuwigen.

Dom
De Dom is één van de prachtigste kathedralen die ik heb gezien. Toegang tot deze kathedraal is gratis. De Dom staat in het centrum van de stad op een plein omgeven door de duurste winkels. Naar mijn mening de grootste bezienswaardigheid van de stad.

Rathaus
De stadhuis van Keulen is een historische stadhuis die afstamt van de jaren 1400. Je kan het stadhuis ook van binnen bezichtigen, maar toen ik er de eerste keer was, was er een huwelijk gaande. Zoals je je kunt voorstellen was dat ook een leuk aanzicht. 🙂 Binnen schijnt de stadhuis uit drie delen te bestaan: gemeentehuis, Spaans gebouw en het Pretorium. In het Pretorium kan je ruïnes van Romeinse gebouwen vinden.

Groß St. Martin
Deze kerk is vlakbij de Dom en vanaf de overkant van de Rijn al te zien. De kerk is groot dankzij de vier hoektorens. Het is even zoeken naar de ingang, maar eenmaal gevonden dan is het wel de moeite waard om hier een bezoekje te brengen.

What to do

Dom beklimmen
Voor wat enkele euro’s heb je de mogelijkheid om de schatkamer te bekijken en de Dom te beklimmen. De schatkamer is niet heel groot, maar je vindt er wel enkele unieke voorwerpen waar je u tegen zegt. Een must see? Niet echt naar mijn mening. Wel leuk om te doen is om de Dom te beklimmen. Het is een flinke klim (509 treden), maar eenmaal boven heb je wel een mooi uitzicht over heel Keulen. Een nadeel van deze klim is, is dat er maar één trap is. Je zult dan onderweg veel tegenliggers tegenkomen, wat het klimmen moeilijker maakt.

Farina-Haus
Keulen staat bekend om zijn Eau de Cologne. Een geur die is ontstaan in de Farina-Haus met dank aan de Rijn. In de Farina-Haus kan je leren over de geschiedenis van deze geur en natuurlijk kun je hier de geur ook kopen. Je hebt de mogelijkheid om het museum te bezoeken, maar tickets hiervoor moet je van te voren aanschaffen op internet in verband met geplande bezoeken. Helaas wist ik dit niet van te voren en heb ik het museum dan ook niet kunnen bezoeken.

Bootje varen
Gezien Keulen grenst aan de Rijn, is het ook mogelijk om hier bootje te varen. Er zijn verschillende aanbieders, dus keus genoeg. Zeker leuk op een mooie, zonnige dag!

Kabelbaan
Een andere manier om de Rijn over te steken is met de kabelbaan! Via de kabelbaan krijg je een mooi uitzicht over Keulen. Hier wordt dan ook aangeraden om dit ’s avonds te doen, gezien de stad dan prachtig verlicht is.

Winkelen
De winkelstraat grenst aan de plein van de Dom. Dit is een lange winkelstraat en dus niet te missen. Hier vind je al je favoriete winkels!

What to eat

Altstadt
Het is moeilijk om één bepaald restaurant aan te raden in Keulen. In de Altstadt vind je namelijk veel leuke restaurants en barretjes waar je heerlijk kunt eten. Dit is tevens ook de meest historische gedeelte van de stad. Het is een voetgangersgebied die veel gezelligheid kent dankzij de verschillende winkeltjes, barretjes en restaurants. Loop hier gerust door heen en ontdek de verschillende cuisines!

Zoals ik al zei: Keulen is een stad die je prima in één dag te voet kunt ontdekken. Ik vind het een mooie stad om door heen te wandelen en super leuk om te winkelen. Ideaal om heen te gaan als je toe bent aan een nieuwe stad!

Ben jij weleens in Keulen geweest? Wat vind jij leuk aan Keulen?

Liefs,
Selena