Gastblogger Solénne in Porto
Gastblogger Solénne in Porto
Gastblogger Solénne in Porto
Gastblogger Solénne in Porto
Gastblogger Solénne in Porto
Gastblogger Solénne in Porto
Gastblogger Solénne in Porto

Het zijn niet alleen Selena en ik die veel reizen. Onze vrienden en vriendinnen houden ook van reizen en praten er net als ons héél graag over. 😉
Vandaag neemt Solénne ons samen met haar familie mee naar Porto in Portugal!

Olaaaaa Porto!
Het is 31 december en wij staan op het punt van vertrek. In plaats van Oud en Nieuw te vieren in Nederland gaan wij het nieuwe jaar inluiden in Porto!
Of we in Porto wisten waar we naar toe moesten? Nee, niet echt. Daarom besloten wij om groepen feestvierders te volgen. Soms helpt het namelijk om als een schaapje rond te lopen; “waar de groep gaat, gaan wij ook”.
In dit geval zaten we er echter naast! In plaats van dat wij uitkwamen bij een gaaf feest, kwamen wij continu weer op hetzelfde plein (Reitoria da Universidade do Porto) uit. Goed begin van de avond en welkom in het leven van de toerist! 😉
Gelukkig veranderde het plein al gauw; de DJ begon te draaien en steeds meer mensen kwamen hier om hun Oud en Nieuw te vieren. Net als een echte local liepen ook wij al gauw met flessen champagne in de hand om het nieuwe jaar in te luiden. Al dansend genoten wij van het vuurwerk en de muziek. Happy New Year, welcome to 2017!

Leuk om te zien/doen
Een van de dingen die je echt niet mag missen in Porto is de Livraria Lello. Deze boekenwinkel staat op de nummer drie van de beste boekenwinkels ter wereld! Geniet en ontspan op de bovenste verdieping van een kopje koffie, glaasje port of een sigaar!
Interessant feit: J.K. Rowling kwam hier inspiratie opdoen en heeft hier zelfs delen van de Harry Potter reeks geschreven.

Porto kun je lopend prima ontdekken. Echter, is het veel leuker om een ritje te maken met de historische tram. De meeste trams zijn vervangen door de metro, maar drie historische trams zijn bewaard gebleven en rijden nog rond in het oude stadsgedeelte van Porto. Voor een paar euro kun je al een ritje maken. Het zijn wel voornamelijk de toeristen die hier gebruik van maken, dus houdt er rekening mee dat het op sommige momenten druk kan zijn.

Op zonnige dagen is het fantastisch om een boottocht te maken over de Duoro rivier. Vanaf de boot heb je een heel mooi uitzicht over de stad en op de zes bruggen van Porto. Vijf van de zes bruggen worden nog steeds gebruikt en verbinden Porto met Gaia. De meest bekende zijn de Ponte Dom Luís I en Ponte Maria Pia.
De Ponte Dom Luís I bestaat uit twee delen: het bovenste deel is voor voetgangers en de metro en het onderste deel wordt gebruikt door het gewone verkeer en voetgangers. Voor een mooi uitzicht over de stad en de rivier is een wandeling over het bovenste gedeelte echt een must!

Porto hotspots
Natuurlijk zijn er in Porto genoeg leuke tentjes om iets te gaan eten of drinken, maar een paar zijn écht een bezoekje waard!
Café Majestic is één van de beroemdste cafés in Porto en behoort tot de top 10 van mooiste cafés in de wereld! Het café werd geopend in 1921 en werd dé locatie van de elite. Tegenwoordig komen hier nog steeds veel beroemdheden op af. Een lange rij voor de ingang is dan ook iets wat je vaak zult zien. Indien je hier naartoe wilt gaan, houdt dan rekening met het feit dat de prijzen een stuk hoger liggen dan in andere cafés.

Voor de chocoholics is Casa Grande Chocolatier de place to be. Hier worden alle drankjes, koekjes, repen en gebakjes gemaakt van of met chocola. Voor een lekkere beker warme chocolademelk ben je hier zéker op het juiste adres. Let hierbij wel op dat je aangeeft dat je je warme chocolademelk mét melk (hot chocolate with milk) wilt hebben. Wij waren daar niet van op de hoogte en kregen daarom een heerlijk kopje gesmolten pure chocola.
Ben je nu iets minder fan van chocola en ga je liever voor een kopje koffie, houdt dan rekening dat hier zelfs chocola doorheen wordt gedaan.

Porto staat bekend om portwijn en je kunt niet naar deze stad gaan zonder een glaasje port te hebben gedronken. Een leuke plek om heen te gaan is Calem Porto. Calem Porto is één van de bekendste porthuizen. Tijdens een rondleiding leer je alles over het bedrijf en hun mooie producten. Het allerleukste van de rondleiding is misschien nog wel de proeverij! 😉

Mocht je nu na het drinken van de Port honger hebben gekregen, dan is de Pastel de Bacalhau de ideale snack om je honger mee te stillen. Bij Casa Portuguesa do Pastel de Bacalhau geniet je van deze heerlijke snack. Sit back and enjoy the real Portugal Experience!

Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke citytrip bestemming, dan is Porto echt een aanrader!

Liefs,
Solénne