Je wilt gezond eten, maar niet te veel nadenken of er te lang mee bezig zijn. Komt dat even goed uit, want vandaag hebben we de ‘Easy does it salade’!

Dit gerecht zet je binnen 10 minuten op tafel. Hij is lekker, gezond en vult goed!

Wat heb je nodig?
* Handjevol sla naar keuze
* 30 gram volkoren pasta
* 1 ei
* 4 cherry tomaten
* 50 gram komkommer
* 5 mini mozzarella balletjes
* Gerookte kip in reepjes
* 2 el olijfolie
* Snufje zout en peper naar smaak

Wat gaan we doen?
Kook de pasta zoals op de verpakking staat en kook het eitje. Vervolgens snijd je alle ingrediënten fijn en voeg je alles toe in een kommetje. Beetje zout, peper en twee eetlepels olijfolie erbij en klaar is kees!

Even op een rijtje waarom dit recept gezond is..

  • Eieren zijn natuurlijk goede eiwitbronnen, bevatten Omega-3- vetzuren en de nodige vitamines en mineralen (A, B12, D, zink, selenium en ijzer). Door de luteïne in het eigeel is het dé antioxidant voor onze ogen en door de choline hebben eieren een gunstige werking op de verlaging van de vetten in ons bloed. Daarnaast verbetert de darmperistaltiek (darmbeweging) wat gunstig is voor mensen met trage darmen.
  • Peperine is de belangrijkste werkende stof in peper. Peperine is een antioxidant die bijdraagt aan een betere opname van voedingsstoffen en werkt ontstekingsremmend. Peper heeft ook een gunstig effect op onze stofwisseling.
  • Keltisch zeezout bevat vierentachtig mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Ons lichaam herkent dit zout en neemt het makkelijk op.
  • Sla en rucola bevatten veel vezels, vitamines en mineralen. Bijkomend voordeel is dat sla/rucola heel weinig calorieën bevatten.
  • Komkommers bevatten onder andere vitamine A en C, kalium, magnesium en silica. Silica draagt bij aan de ontwikkeling van gezond en sterk bindweefsel en dat maakt dat komkommers goed zijn voor onze huid. Daarnaast bevatten komkommers veel water en vezels; ze hydrateren ons lichaam en beschermen ons tegen nierstenen en constipatie.
  • Olijfolie bestaat voor circa 70% uit onverzadigde vetten en deze vetten verkleinen de kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat olijfolie veel antioxidanten. Deze antioxidanten dragen onder andere bij aan cholesterolverlaging en verminderen het risico op ontstekingen. Olijfolie is ook een belangrijke bron van vitamine E.
  • Tomaten bevatten veel lycopeen; dit een hele krachtige antioxidant die vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk maakt. De betacaroteen in de tomaat beschermt onze huid tegen de UV straling van de zon en de zeaxanthine is goed voor onze ogen. Tomaten bevatten ook vitamine A (goed voor onze ogen), B (noodzakelijk voor de DNA-opbouw, celstofwisseling en het vormen van bloedcellen), C (goed voor een sterk immuunsysteem) en kalium (helpt onze bloeddruk en hartslag reguleren). Calcium en vitamine K dragen bij aan sterke botten.
  • Volkoren pasta bevat meer vezels en voedingsstoffen dan witte pasta. Door de vezels krijg je een verzadigd gevoel en grijp je dus niet snel naar een (ongezonde) snack. Bovendien bevorderen vezels de stoelgang. Het wordt aangeraden om minstens 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Dit verlaagt de risico op een beroerte, darmkanker, diabetes, borstkanker en hart- en vaatziektes.
  • Kipfilet (biologisch) bevat veel mineralen (fosfor, koper, ijzer, zink en seleen) en is rijk aan de vitamine B ‘s (B1, B2, B6, B12). Kipfilet bevat van nature veel eiwit en bevat ongeveer 25% minder onverzadigd vet dan rund- en varkensvlees. Omdat kipfilet erg mager vlees is, bevat het in verhouding weinig calorieën.

Enjoy!

Liefs,
Selena