Tegenwoordig heb je voor alles wel een app. Ben je op zoek naar een goed recept? Ga naar de app store en tientallen apps vertellen jou welke gerechten je op tafel kunt toveren. Super handig als je weinig tijd hebt!

Persoonlijk vinden wij het erg belangrijk om gezond te eten. We willen lekker in ons vel blijven zitten, genoeg energie hebben voor ons werk en trainingen én we willen ons uitgerust voelen. Herkenbaar? Dan is het voor jou net zo handig dat je bij het openen van je J5 2017 hoesje minimaal één app tegenkomt met tips voor een optimaal voedingspatroon. Met natuurlijk het liefst zoveel mogelijk verse producten!

Wij hebben een middag besteed aan het bekijken en testen van apps. Onderstaande vijf vonden wij het delen waard! ♥

Lokale ondernemers – Buitenmarkt
Investeer jij graag in lokale ondernemers en wil je ook graag verse producten? Dan mag de app Buitenmarkt niet in jouw smartphone ontbreken. Buitenmarkt vertelt je precies welke lokale boer vers geplukte aardbeien, groente of pas gerooide aardappelen verkoopt. De app geeft aan welke boeren het dichtst bij jou in de buurt zitten, zodat je nog diezelfde dag de producten kunt ophalen en kunt klaarmaken. Verser krijg je het niet!

Persoonlijk voedingsadvies – Mijn Eetmeter
De Mijn Eetmeter app is gespecialiseerd in persoonlijk voedingsadvies dat gebaseerd is op jouw levensstijl. Je vult je leeftijd, gewicht, geslacht en de mate van beweging in en de app gaat voor jou aan het werk! Hoewel we het een leuke app vinden, kost het ook behoorlijk wat tijd. Alles wat je eet, moet namelijk geregistreerd worden in de app. Voordeel is wel dat je op de vitamine en mineraal nauwkeurig weet wat je binnenkrijgt. Als je gewoon benieuwd bent hoe het er voorstaat met je levensstijl, dan kun je de app ook eens per week invullen. De app geeft je dan het advies om zo door te gaan of om toch het één en ander bij te stellen.

Ga voedselverspilling tegen – Slim-Koken app
Wist je dat er alleen in Nederland al per jaar ongeveer 0,8 miljard kg eten wordt weggegooid? Als je dit omrekent is dit 105 kg per familie en gemiddeld 48 kg per persoon! Hoe mooi zou het zijn als we dit met zijn allen konden verminderen? De Slim-Koken app helpt ons hierbij door diverse kook-, koop- en bewaartips aan te dragen. Met de restjes in jouw koelkast weten zij nog heerlijke gerechten op tafel te toveren. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze eigen portemonnee!

Indien je een allergie hebt, kan dit aangegeven worden in de app zodat deze er rekening mee kan houden. Dus zet je iPad Pro 12.9 2017 hoes op het aanrecht en ga gelijk aan de slag! De ingrediënten heb je tenslotte toch al in huis.. 😉

Boodschappenlijstjes – Appie
Om impulsaankopen tegen te gaan, maken wij vaak een boodschappenlijstje met alleen de dingen die we écht nodig zijn. Dit bespaart niet alleen geld, maar zorgt er ook voor dat we de ongezonde producten links laten liggen. De Appie app snapt dit en biedt nog iets extra’s: naast dat het ons boodschappenlijstje online bijhoudt, stippelt het ook nog de route uit! Doe je sport armband om en maak van boodschappen doen een sport!

Alle informatie over een product – Boodschapp
Als je gezond wilt eten is het heel belangrijk dat je rekening houdt met de ingredienten die in het desbetreffende product zitten. Soms lijkt een product door de marketinguitingen heel gezond, maar blijkt uit de ingredientenlijst juist dat het product ongezond is! Natuurlijk snappen we dat je soms geen tijd of zin hebt om ingewikkelde ingredientenlijsten te lezen. Gelukkig is hier dan ook een app voor, genaamd Boodschapp. Met deze app scan je ieder product in de supermarkt om zo precies te achterhalen welke vitaminen, mineralen, E-nummers etc. er allemaal in zitten. Ook kun je de ingrediënten vergelijken met die van een vergelijkbaar product om zo de juiste keuze te kunnen maken.Extra handig voor mensen met een gluten- of lactoseallergie: de variant Boodschapp Glutenvrij. Deze richt zich voornamelijk op de allergie informatie van een product, zodat je zeker weet dat je dit kunt nuttigen met jouw allergie.

Natuurlijk zijn er nog veel meer apps. Heb jij een app die jij veel gebruikt en aanraadt aan iedereen die het horen wil? Wij houden ons aanbevolen! 😉

Liefs,
Selena & Denise

Deze post is in samenwerking met Smartphonehoesjes.