Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena
Authentiek Cartagena

Cartagena is een plaats aan de Caribische kust in Colombia. Het wordt ook wel de Ibiza van Colombia genoemd! Cartagena is een plek dat steeds populairder en toeristischer wordt. De “rich and famous” van Colombia zul je hier ook vaak treffen. Het is een heerlijk plekje om te vertoeven in de zon!

Cartagena bestaat uit een historische gedeelte (vestigingsstad) en een moderne gedeelte. In beide gedeeltes van de stad vind je leuke dingen om te doen en zien, maar mijn voorkeur gaat uit naar de historische kant van de stad. Mijn vriend en ik verbleven vier dagen in het historische gedeelte van de stad. Dit was meer dan voldoende om de stad te verkennen. Temperatuur ligt meestal rond de 30 graden of warmer. In Cartagena betaal je met Colombiaanse Pesos.

What to see

Vestigingsstad
De historische gedeelte van Cartagena is ook gelijk de gehele vestigingsstad. De vestigingsstad is prima te voet te ontdekken. Je vindt hier verschillende kerken, pleinen en terrasjes waar je heerlijk kunt zitten drinken en eten. Ook vind je hier veel kleine winkeltjes waar je unieke spullen kunt vinden (eigen gemaakt sieraden, souvenirs etc.).

Torre del Reloj
De klokkentoren is de ingang van de vestigingsstad van Cartagena en scheidt hiermee de historische gedeelte van de moderne gedeelte. Het is een onderdeel van de vestigingsmuur. De klokkentoren is een bekend plaatje van Cartagena. Je kunt over de gehele vestigingsmuur lopen als je wilt.

Castillo de San Felipe de Barajas
De kasteel van San Felipe de Barajas is een bekende burcht die veel werd gebruikt door militairen. Het is de grootste burcht in Zuid-Amerika. Binnen in de burcht vind je veel gangenstelsels waar je door heen kunt lopen. Loop je helemaal naar de top, dan vind je een souvenir winkel en heb je uitzicht over Cartagena. Verstandig is hier wel om een audiotour of een gids mee te nemen, zodat je een goede indruk krijgt van de burcht.

Convento La Popa de la Galera
Is een klooster op de top van de berg. Het is niet heel groot, maar heeft een mooie binnenplaats waar je mooie foto’s kan maken. Doordat het wel aan de top van de berg zit, heb je een fantastisch uitzicht over heel Cartagena.

Los Zapatos Viejos
De oude schoenen is een bekend monument in Cartagena. Het is een ode aan de meeste bekende poëet van Cartagena: Luis Carlos López.

What to do?

Chiva dagtour
Met de Chiva dagtour bezoek je alle bekende monumenten en gebouwen van Cartagena die hier boven beschreven staan. Je gaat in een typisch Colombiaanse busje Cartagena verkennen. Het leuke is dat je ook direct een gids hebt die alles over de geschiedenis van Cartagena verteld. Met een beetje pech doet hij dit alleen in het Spaans. Eén nadeel van deze tour is dat het dus overdag is en dat het overdag heel warm is, maar als je de toeristische attracties in één keer wilt zien, dan is dit je ding!

Paardenkoets
In de vestigingsstad van Cartagena vind je ’s avonds veel paardenkoetsen. Je kan hier onderhandelen om een rondje met de paardenkoets te doen. Ben je met je vriend(in) in Cartagena? Dan is dit zeker een aanrader, want ’s avonds een tour doen met de paardenkoets is super romantisch.

Islas del Rosario
Niet ver van Cartagena vandaan vind je de eilanden van Rosario. De eilanden heten zo, omdat ze samen een rozenkrans (Rosario) vormen. Je kan hier met de boot heen en een hele dag vertoeven op een écht tropisch eiland. De water is hier helderblauw en als je geluk hebt, zwem je zo tussen de koralen en vissen. Dit is gelijk een dagtour waar je middageten bij inbegrepen zit. De dagtour is ideaal om een dag aan het strand te liggen!

Chiva nachttour
Zoals hierboven te lezen was, wordt Cartagena ook de Ibiza van Colombia genoemd. In het moderne gedeelte van de stad vind je veel uitgaansgelegenheden, maar in de vestigingsstad kan je ook een Chiva tour ’s avonds doen. In deze bus zit een live bandje die de hele weg zingen en spelen. Bij de hele tour zit rum met cola en een avondsnack inbegrepen! Onderweg stop je voor straatmuzikanten en eindig je de avond in een nachtclub waar je de rest van de nacht salsa kan dansen. Is salsa niet echt jouw ding? Geen zorgen, mijn ding is het ook niet. Echter is het wel echt aan te raden om dit te doen, omdat het een super gezellige sfeer is en je ook een hele leuke indruk van de mensen krijgt! Bovendien helpen de mensen jou graag om salsa te leren dansen.. 😉

Winkelen
Winkelen kan je in de moderne gedeelte van de stad doen. Als je hier niet zit, raad ik je aan om de taxi te pakken hier naartoe. Overdag lopen in de hitte is niet te doen! De dichtstbijzijnde winkelcentrum van de vestigingsstad af is Centro Comercial Plaza Bocagrande.

Musea
In Cartagena vind je ook verschillende kleine musea die je kunt bezoeken. Mijn vriend en ik hebben dit niet gedaan, omdat we al veel musea hebben bezocht in Bogotá.

Let op: aan de kust vlakbij de vestigingsstad in Cartagena vind je alle boxen waar je je dag/avond tours kunt kopen. Ga dus niet gelijk af op de eerste beste propper, maar kijk gerust rond bij al die boxen wat ze aanbieden. Dit is ongeveer vijf minuten van de vestigingsstad af.

What to eat?

El Corral
Op vakantie geniet je. En dat is ook zeker iets wat mijn vriend en ik hebben gedaan! Super slecht, maar wij zijn absoluut fan van de fastfood keten El Corral! Een fastfood keten die écht lekkere hamburgers maakt van vlees met kwaliteit! Ben je in Colombia? Ga dan gewoon een keer langs. Wil je je echt niet wagen aan fastfood? Dan kan je naar El Corral Gourmet. Dit is het grill restaurant van de keten.

Plaza Santa Domingo
Om echt van de sfeer te proeven in Cartagena, moet je een hapje eten bij Plaza Santa Domingo. Hier hebben verschillende restaurants hun terrassen verspreid en is er dus genoeg keus om te zitten en te eten. ’s Avonds is dit dan ook één van de gezelligste pleinen in Cartagena. Je zult hier live muziek treffen en optredens van dansers!

Sierva Maria
Heel toevallig hadden mijn vriend en ik een klein restaurantje ontdekt in de vestigingsstad, namelijk Sierva Maria. In Sierva Maria maken ze typische Colombiaanse gerechten, zoals bijvoorbeeld empanada. Je kunt hier ook verse limonades bestellen die verfrissend smaken. Absoluut een aanrader!

Cartagena heeft het beste van de moderne wereld en van de historische wereld. Houd je van lekker stappen en aan het strand liggen, dan kun je prima terecht in de moderne gedeelte van de stad. Liever wat meer authentieks en cultuur proeven? Dan is de vestigingsstad echt een plaatje om te bezoeken. Wij hebben er in ieder geval van genoten!

Ben jij weleens in Colombia geweest? Lijkt het je leuk om heen te gaan?

Liefs,
Selena