12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona
12 uur in Barcelona

Mijn top drie favoriete steden in Europa zijn Londen, Berlijn en Barcelona. Ik heb alleen nog steeds geen idee in welke volgorde deze steden in mijn lijstje staan, want iedere keer wisselen ze elkaar af. Eén ding weet ik wel zeker en dat is dat Barcelona daar absoluut tussen hoort!

Inmiddels ben ik drie keer in Barcelona geweest. Eén keer vier dagen en twee keer één dag. De meeste mensen die van citytrips houden, zijn vaak al in Barcelona geweest. Ben jij er nog nooit geweest, maar ga je toevallig één dag heen omdat je in de buurt zal zijn? Komt dat even goed uit, want vandaag ga ik jou vertellen hoe je Barcelona kunt ontdekken in 12 uur tijd! 🙂 In dit blogbericht ga ik uit van mijn reis die ik toen vanaf Lloret de Mar met de trein heb gemaakt naar Barcelona toe.

De meest makkelijke manier om Barcelona te verkennen is per metro. In Barcelona spreken ze wel Spaans, maar Catalaans is de hoofdtaal daar. In Barcelona betaal je met euro’s. Het weer is vaak daar prima te doen. Januari is het koudst met gemiddeld 10 graden en augustus het warmst met gemiddeld 24 graden. Ideaal, als je mij vraagt. 😉

10:00 uur – Aankomst in Barcelona
Je komt aan in Barcelona Sants, het treinstation van Barcelona. De stad wordt net wakker. Om weer wat energie te krijgen, ga je zitten bij een lokaal cafeetje.  Hier bestel je een lekker kop koffie of glas vers fruit samen met een bocadillo, een Spaanse sandwich met jamón of tortilla. Mmmm!

10:30 uur – Vertrek richting Park Güell
Om gelijk de grootste afstand te dekken, is het verstandig om naar de meest verre toeristische trekpleister te gaan, namelijk Park Güell. Vanaf het station is het ongeveer drie kwartier met het openbaar vervoer. Park Güell is het meest bezochte stadspark van Barcelona en ligt in de wijk Gràcia. Het park is ontworpen door de wereldberoemde architecht Gaudí. Het was in de eerste instantie bedoeld als een woonwijk, maar dit bleek geen succes. Van de 60 geplande huizen zijn er uiteindelijk maar twee gebouwd, waar de architect en de opdrachtgever Güell zelf gingen wonen. De stadspark is deze dagen bekend om de kunstwerken die in het park te vinden zijn, namelijk de mozaïek hagedis en de 100 meter lange bank. Met mooi weer heb je ook een prachtig uitzicht over Barcelona.

13:00 uur – Vertrek richting de Sagrada Familia
Vanaf Park Güell is het ongeveer een half uur rijden met het openbaar vervoer naar de Sagrada Familia. De Sagrada Familia is de basiliek die nooit af lijkt te zijn. Zover men kan herinneren is er constant aan de basiliek gebouwd. De bouw is begonnen in 1882 en het huidige ontwerp zoals nu gepland staat, is wederom ontworpen door de architect Gaudí. Een ironisch feitje is, is dat de kunstenaar in 1926 gestorven was, nadat hij was aangereden door een tram terwijl hij onderweg weg was naar de Sagrada Familia. Verwacht wordt dat de basiliek in 2026 of 2028 klaar is met bouwen. De totale kosten voor het bouwen van de basiliek wordt geschat op 1,5 miljard euro! Verstandig is wel om van te voren een kaartje online te kopen voor een bezoek aan de basiliek om lange wachtrijen te voorkomen.

15:00 uur – Vertrek richting Plaça de Catalunya
Vanaf de Sagrada Familia is het een kwartier naar Plaça de Catalunya. Deze plein wordt een beetje beschouwd als het centrale plein van Barcelona. Hier begint namelijk ook La Rambla. Inmiddels begint de buik weer te rammelen van de honger. Gelukkig kan je een heerlijke lunch nemen in El Corte Inglés! Dit is de Bijenkorf van Spanje. Ga hier helemaal naar de bovenste verdieping en geniet van een lekkere lunch en een prachtige uitzicht over heel Barcelona!

16:00 uur – Shopping time!
Na je lunch wordt het tijd voor een beetje shoppen! Je kan ervoor kiezen om je aankopen in El Corte Inglés te doen of je slaat buiten rechts- of linksaf om te shoppen aan de Passeig de Gràcia. Hier vind je alle bekende winkels met de laatste mode!

18:00 uur – La Rambla
Na het shoppen wordt het tijd voor weer wat cultureels. Ga vanaf Plaça de Catalunya naar beneden om La Rambla af te struinen. Eén van de meest bruisende straten van de stad. Hier vind je vele kioskjes, maar ook veel kunstenaars die aan beeldende kunst of schilderijen doen (uiteraard tegen betaling). Schuif vervolgens aan aan een terrasje om heerlijk te genieten van tapas en wat sangria of ander Spaanse wijn. Een restaurant aan La Rambla is gemiddeld wel duurder, maar voor de sfeer is het absoluut de moeite waard om hier ergens aan te schuiven.

22:00 uur – Vertrek Barcelona
Inmiddels is de dag weer om. Je kan vanaf La Rambla nog naar de haven en strand lopen om hier nog even van het uitzicht te genieten. Vervolgens pak je weer de metro richting het station om terug te gaan naar je bestemming.

Uiteraard is er nog véél meer te doen in Barcelona. Mijn advies? Spaar wat geld en ga meerdere dagen heen om alles van Barcelona te ontdekken. Barcelona is een gigantische stad met zoveel cultureel erfgoed, maar ook een bruisende stad waar eten, drankjes en dansen centraal staan. ¡Hasta la proxima vez, Barcelona! 

Ben jij al in Barcelona geweest? Wat zijn jouw tips?

Liefs,
Selena